6 de set. 2010

Literatura Universal amb Jordi Llovet


Sovint faig ressenyes de cursos i conferències a posteriori, però aquest cop us en parlo a priori, per si hi ha algú a qui li interessa.

Serà el tercer any consecutiu que es fa el curs de Literatura Universal a càrrec de Jordi Llovet al Centre Cultural La Mercè de Girona. Els cursos tenen continuïtat però es poden fer de forma independent. Jo vaig fer-lo en la primera edició, però l’any passat no vaig poder anar-hi. Aquest any m’hi he tornat a apuntar.
El curs Introducció a la Literatura Universal té per objecte entrar els assistents en la literatura d'arreu del món, en especial la d'Occident, des de la Bíblia i Homer fins als nostres dies. El curs tindrà continuïtat al llarg dels pròxims anys, de manera que s'arribin a explicar tots els grans períodes, autors o obres de la literatura universal. Per a això, els assistents disposaran d'una antologia de textos que serà la base de totes les lliçons i servirà per al curs d'enguany i dels anys a venir. Les explicacions seran amenes i les lliçons barrejaran sovint les literatures antigues amb les modernes. En aquesta edició es posarà èmfasi en la història de la novel·la, des de Tirant lo Blanc fins al segle XIX europeu.
El curs va a càrrec de Jordi Llovet, crític de literatura, filòsof, traductor, assagista i catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona. És tot un personatge, un d’aquests savis que sap fer les classes amenes als que no som experts.

Calendari: 30 de setembre, 7, 14, 21 i 28 d'octubre, 11 i 25 de novembre, 2, 9 i 16 de desembre. Horari: els dijous de 19h a 20.30h. Inscripció.

1 comentari:

Ferran ha dit...

Si no em fos impossible, m'hi apuntava de grat, a aquest curs. Ja ens n'explicaràs alguna cosa, oi?