14 d’ag. 2010

Coses que fan el MIT diferent... (II)


1.- Estàs menjant una barbacoa a fora del Media Lab i veus un senyor molt gran passejant-se per les taules, et sona la seva cara però no tens ni idea de qui és. Alguns s'aixequen a saludar-lo, i poc a poc hi ha un rumor que va in crescendo de taula en taula: "és en Marvin Minsky". I si que l'és sí. Una de les ments més brillants i preclares del segle XX, llegenda de la informàtica, un dels pares de la Intel·ligència Artificial, autor de llibres tan famosos com La societat de la ment, i que amb 83 anys encara corre pel MIT.


2.- Entres a la última keynote del congrés i et trobes que entre els ponents hi ha dos nens: una nena de 4rt i un nen de 6è. I és que si es tracta de parlar de com estimular la creativitat i el pensament crític dels nanos mitjançant Scratch, per què no escoltar el seu punt de vista, les seves idees i conèixer les seves experiències?


3.- Arriba el moment de la clausura, i en comptes de prometre't com a molts congressos, que s'editarà un vídeo resum i es publicarà en algun lloc tot el media generat, et trobes que ja està tot acabat, editat, online i a disposició de tothom. Impressionant el treball de l'equip de documentació del congrés. El vídeo d'aquí dalt és un resum de 4 minuts del congrés amb música de fons. Em resulta fantàstic per poder ensenyar-vos com és el Media Lab per dins, tot l'entorn, i perquè veieu com és un congrés d'aquests. I a més podeu jugar a veure si em trobeu ;)

Em queda encara parlar-vos dels continguts del congrés, conclusions, reflexions... però això d'aquí uns dies!

7 comentaris:

najoana ha dit...

hola Eduard
veig que tot això és molt interessant i que ho estàs disfrutant. Quan vas a N.York ? i per curiositat hi havia algun català o espanyol més en el congrés ? petons i molts records de tots.

Ferran ha dit...

Com es nota que ho estàs disfrutant!
El vídeo no he pogut veure'l: play... i pantalla en negre. Ho tornaré a provar.

Ferran ha dit...

Minut 2:34!

alexito4 ha dit...

earQue guapo tot aixó. Espero les noves entrades ;)

Saluts!

Ally ha dit...

Em sembla que si algú m'hagués preguntat sobre en Marvin Minsky, hagués dit que ja era mort :-( Estic fatal :-(

Gràcies per aquest fantàstic seguiment. Em quedo esperant el proper post sobre els continguts. Això promet ...

Edu ha dit...

Català em sembla que no. Espanyols sí que n'hi havia alguns.

Molt bé Ferran, premi :)

A veure quan trobo una estona i us explico una mica els continguts del congrés.

Salut!

Mari Tere ha dit...

Hola Eduardo!Estoy pasando el día en tu casa.Intenté enviarte un comentario a tu página hace unos días pero no me salió.Veo que lo pasas muy bien,debe ser muy interesante el Congreso,además conoces sitios nuevos.Un abrazo!!!!!!Mari Tere