8 de jul. 2010

Campus per la Pau 2010

Aquests dies estic participant al III Campus per la Pau de la UdG. Ahir les xerrades van girar al voltant del tema de les “Finances no especulatives”, amb ponències i taules rodones amb noms tan coneguts com Santiago Niño Becerra, Marc Vidal o Arcadi Oliveres. Al matí va haver-hi un debat molt interessant posant cara a cara a un representant de la “banca ètica” (Joan Antoni Melè, Triodos Bank) i  un de la “banca clàssica” (Manel Serra, Caixa de Girona). La banca ètica va entrant a poc a poc al nostre país comparativament amb altres llocs, però la veritat és que es tracta d’una opció molt interessant i que tothom hauria de conèixer.

Avui el tema central és “Treball digne per a tothom”, un tema sens dubte de molta actualitat. S’està parlant de causes i conseqüències de l’atur, pensions, renda bàsica, i a la tarda de monedes complementàries, formes d’economia alternativa, etc.

Demà el tema serà “Un planeta per viure-hi”, i es parlarà de conceptes com Decreixement, Canvi climàtic o Consum responsable. Promet ser interessant.