1 de juny 2010

M’ajudes? Projecte 40x50

Actualització 03/08/10: Dono la iniciativa per tancada. Gràcies a tots i totes els que heu participat, rebreu més informació a través de l'email.

Aquest és segurament el post més important que he escrit en els dos anys i mig que porto conduint aquest blog, per això us demano que si heu llegit fins aquí, arribeu al final de l’apunt.

Dic que és important perquè pot ajudar a canviar la vida d’algú. Com alguns ja sabreu, a Shanti Bhavan ―l’escola del sud de l’Índia amb la que col·laboro des del 2005― aquest any es gradua la primera promoció. Són 7 noies i 7 nois que van entrar-hi fa 13 anys, a l’edat de 4 anys. Tots ells provenen de famílies per sota el llindar de la pobresa, de les castes més baixes, i seran els primers de les seves famílies en anar a la universitat. De fet, en molts casos han estat els primers de la família en anar simplement a l’escola.


La fundació que porta el projecte (The George Foundation) té uns recursos limitats, que s’utilitzen gairebé en la seva totalitat per mantenir l’escola residencial Shanti Bhavan. Com que les famílies dels nois i noies no poden pagar-los res, s’estan buscant maneres de finançar-los la universitat.


Des d’aquest blog m’agradaria engegar una iniciativa personal que he anomenat Projecte 40x50, amb l’objectiu de trobar 40 persones disposades a donar 50$, és a dir un total de 2000$, la quantitat necessària (aproximada) per pagar la matrícula, allotjament, menjar, material d’estudi, roba i transport per a un d’ells durant tot un any. Es tracta doncs d’una mena d’apadrinatge compartit, o si ho preferiu, una beca d’estudis otorgada en grup.


Tot i que potser us sembli que 2000$ són molts diners al sud de l’Índia (i ho són), penseu en quan costa pagar-li tot això a un noi o noia de Catalunya. Tot seguit us adjunto un desglossament dels costos (en Rúpies) que han fet des de Shanti Bhavan. Són quantitats aproximades perquè depenen de la universitat i dels estudis, així com també de la ciutat on viuran.


Matrícula: 50.000 Rs – 100.000 Rs

Allotjament i menjar: 40.000 Rs – 50.000 Rs

Material d’estudi i despeses familiars: 20.000 Rs – 25.000 Rs

Roba, transport, sanitat: 10.000 Rs – 15.000 Rs

Total: 120.000 Rs – 190.000 Rs


Un dòlar americà són unes 45 Rúpies, de manera que si ho calculeu veureu que el total necessari és força superior als 2000$ demanats. La fundació posarà la resta per a cada un dels nanos. Si feu càlculs veureu que per exemple, l’allotjament a la residència i les despeses de menjar costaran conjuntament entre 56 i 72 EUR al mes, una quantitat ridícula si ho comparem amb el que costa aquí.


Dit això, i com que sé que veure una cara i conèixer una història sovint val més que mil paraules, us animo a finançar entre tots la universitat a la Mahalakshmi, una de les noies que es gradua aquest any i que vol estudiar Dret, perquè com diu ella mateixa: “Law will give me the voice to defy the prevailing oppression and inequality alive in Indian communities”. Podeu llegir la seva història personal aquí (per algun motiu que desconec aquest enllaç no funciona ara mateix, ja l'actualitzaré).

A part de la simple satisfacció d’ajudar a algú altre a tenir un futur millor, qui participi també rebrà informació sobre els progressos de la Maha, que és com li diuen els seus amics.


Si us animeu, escriviu-me un comentari en aquest post, o si voleu romandre anònims envieu-me un email (eduardm [at] gmail [dot] com). Per fer la donació el més senzill és fer-ho a través de la plataforma segura Network for Good, on la fundació està donada d’alta i pot rebre donacions d’una forma ràpida i senzilla. Explico el procediment per fer-ho al final del post.


Teniu el meu permís per fer difusió d’aquesta iniciativa allà on vulgueu, i de fet us animo a fer-ho.


Moltes gràcies!


Procediment per fer la donació:


Actualització 03/06/10:
Després que algú m'avisés que a Network for Good, si vols pagar amb targeta de crèdit et demanen un telèfon i adreça d'Estats Units (si feu servir Paypal no hi ha cap problema), vaig pensar que podia passar-vos el número de compte de la fundació perquè poguéssiu fer una transferència, però després parlant amb la gent de la fundació hem vist que no surt gaire a compte perquè el seu banc els cobra una comissió per rebre transferències internacionals (i a nosaltres el nostre per enviar-les!), per tant, per quantitats petites no val la pena fer donacions. Us podria donar un número de compte meu i després encarregar-me'n jo, però no seria gaire transparent. Així que us recomano fer servir Paypal, que és molt segur, còmode, transparent i fàcil. I així tothom fa servir el mateix mètode.

Si no sou usuaris de Paypal, doneu-vos d'alta aquí, és un estàndard que us servirà per fer moltes altres transaccions a Internet, compres, etc. Per qualsevol problema m'escriviu un correu.

Després, podeu seguir els passos que explico aquí:


Aneu a la pàgina de l'escola on hi ha tots els graduats, i cliqueu donate now. Això us portarà a una pàgina on heu de tornar a clicar donate now. Després d’això ja estareu a la pàgina de Network for Good, on primer heu de fixar la quantitat (50.00 USD), després seleccioneu This is a one time donation (si la iniciativa funcionés bé ja miraríem la manera de repetir-ho l’any que ve). A l’apartat Privacy preferences seleccioneu quina informació vostra voleu que rebin a la fundació (tota la informació, el nom i l’email, o cap). Després, a l’apartat Designation escriviu: “Project 40x50, College-Mahalakshmi”. Això últim és important perquè així sàpiguen el propòsit de la donació. L’apartat Dedication or Gift el podeu deixar en blanc a no ser que feu la donació en nom d’algú altre. Finalment si ja esteu donats d’alta a Network for Good podeu posar el vostre email i password a l’apartat Returning Customer, o si és el primer cop que ho feu servir doncs ompliu la secció New customer i seguiu les pertinents passes per a fer el pagament (trieu Paypal). Si decidiu participar no us oblideu d’avisar-me, així jo puc fer un recompte del que s’ha aconseguit amb la iniciativa.

12 comentaris:

Moonlight ha dit...

ja pots comptar amb mi!!

Mª Mercè ha dit...

Compta amb mí, Eduard!
Ho faré demà a la tarda.

Eduard Balsebre ha dit...

Ho faig avui !!! i com sempre gràcies !!!

najoana ha dit...

compta amb nosaltres dos.Em sembla una idea fantàstica.

Mª Mercè ha dit...

Eduard, com no tinc PayPal esperaré el número de compte.

Una abraçada!

Edu ha dit...

Moltes gràcies a tots/es per participar!

Ja tinc el número de compte per si algú vol fer-ho a través d'una transferència. Envieu-me un email i us donaré tota la informació.

Salut!

judith ha dit...

hola Eduard,
jo acabo de fer la transferencia ara mateix via PayPal!

judith (de Castell d'Aro)

Edu ha dit...

Gràcies Judith :)

De moment entre els que heu contestat pel blog i per altres mitjans ja som 16 persones. En queden 24!

Salut!

Edu ha dit...

En aquests moments som 21 i en falten 19. Ja hem passat l'equador!

maria creixell ha dit...

Eduard! em sembla una gran iniciativa.
Ara estic currant pero després miro d'enviar-te un mail perque em passis el compte. Aixó del paypal o l'altre web em resulta una mica més complicat pero per transferencia t'ho faig dilluns mateix.
enhorabona!

mai9 ha dit...

Eduard, jo ho seguit els passos del Network for Good ara mateix. Salutacions :)

Edu ha dit...

Gràcies Maria, esperaré el teu email. I merci Gerard, ara vinc del Facebook i ja he vist que ho havies fet!

Us informaré en breu de com va la cosa.