16 d’abr. 2010

Tres recomanacions pel cap de setmana

Primer us recomano la lectura del post Xenofòbia electoral de José A. Donaire, perquè parla clar, i perquè és un tema que anirà a més, ara que com diu ell ja s'apropen els tam-tam electorals. I si teniu temps i interés us recomano també un post que va escriure anteriorment i que raona sobre el tema de la immigració, un tema sobre el que sol haver-hi molt soroll però poques raons.

Canviant de blog i de registre, us recomano passar per l'indispensable blog de l'Hernán Zin i llegir l'
article sobre els naxalites a l'Índia. A casa nostra molt poca gent sap (els mitjans rarament en parlen) que a l'Índia hi ha conflictes armats i moltes tensions socials, territorials, ètniques i religioses. Aquests però, no són conflictes de moda a Occident. En aquest article Zin explica el cas dels rebels naxalites, des de l'actualitat i fent memòria enrere.

Finalment, a través de
Canal Solidari m'he assabentat del blog i del projecte de Miquel Fuster, qui després de quinze anys d'indigència i de vida al carrer, publica un llibre entre el còmic i la novel·la gràfica, on relata la seva experiència, i amb el que vol tornar a la seva vida anterior de pintor i professional del còmic. Val la pena passar pel seu blog i veure part del seu treball. La imatge que il·lustra aquest post és la portada del seu treball.

2 comentaris:

Silvia ha dit...

Gràcies per les recomanacions, Edu! Molt interessants les reflexions del Jose Antonio Donaire (no el coneixia) i una bona manera de començar el dissabte llegint l'Hernan Zin.

Sobre el Miquel Fuster, llegeix si pots el còmic, és brutal; tot i ser autobiogràfic, diu molt sobre la situació de moltes persones al carrer, de com actuem la societat i de la resposta administrativa a aquesta realitat.

Bon finde!

Edu ha dit...

I tant, miraré de llegir-lo tan aviat com pugui!

Bon cap de setmana igualment!