12 d’abr. 2010

Shanti Bhavan al curs de Cooperació al Desenvolupament

Divendres passat, en el marc del Curs de Cooperació al Desenvolupament organitzat per l'Oficina de Cooperació de l'UdG, em van convidar a donar una xerrada sobre el projecte realitzat a Shanti Bhavan el 2009.

Vaig fer una petita introducció a l'Índia actual, a la filosofia de l'escola Shanti Bhavan, i vaig explicar com es va desenvolupar el projecte del 2009. Durant la xerrada vaig passar un parell de vídeos (
1,2) que ja he compartit algun cop a través del blog. El primer és un vídeo promocional de Shanti Bhavan, i el segon és un resum dels tres mesos de projecte de l'any passat.


Està molt bé que des de la universitat s'organitzin cursos de lliure elecció com aquest, gratuït, i que et permet formar-te en
Cooperació al Desenvolupament, una matèria que rarament s'estudia fora dels postgraus. És un curs introductori, però que et permet conèixer diferents experiències en primera persona, i crec que és molt útil per a persones que algun dia vulguin marxar de cooperants, o simplement per a persones amb inquietuds en aquest tema.

També vaig aprofitar per assistir a una xerrada prèvia molt interessant d'un
projecte d'estudiants de Ciències Ambientals sobre dinamització i gestió d'un centre d’atenció al visitant a Itacaré-Serra Grande i Península de Maraú (Brasil).


2 comentaris:

Sonia y Juan ha dit...

A veure si en breu pots fer aquesta conferència a Tarragona.

Salut i força.

Edu ha dit...

Gràcies, ja concretarem el dia!