25 de febr. 2010

NEEM i la Pizarra de Raimunda

El dilluns vaig anar a una xerrada sobre inclusió social i lluita contra la pobresa al sud de l’Índia. Estava organitzada per dues entitats: per un costat l’Associació NEEM, que vaig visitar fa uns mesos estant a Bangalore (podeu veure les meves ressenyes aquí i aquí); i per l’altre costat La Pizarra de Raimunda, un projecte que treballa per i per a la dona, i que va incloure aquesta xerrada dins el seu cicle de conferències.

Va ser agradable tornar a tenir notícies de Bangalore, veure fotos i un vídeo dels projectes, i aprendre més coses sobre la lepra.
NEEM està entrant en una fase de repensar-se, d’establiment d’estratègies, i de planificació de les accions. És important que les organitzacions, encara que siguin petites, fagin aquests esforços, ja que si no és complicat crèixer i tirar endavant.

Pel que fa a la
Pizarra de Raimunda, fan una feina molt interessant a Barcelona, intentant millorar la qualitat de vida de les dones, tot potenciant la seva autoestima i autonomia, assesorant-les, informant-les, inplicant-les amb el seu entorn, etc. La idea és ser un recurs per a les dones en general, però especialment per aquelles en alguna situació de risc.