1 de febr. 2010

Ara, el Nobel

Ja fa mesos que una plataforma independent de la Fundació Vicenç Ferrer dóna suport a la candidatura de l'ONG al Nobel de la Pau. Al Facebook milers de persones s'han adherit a les campanyes, i avui finalment es presenta de forma oficial a Oslo la candidatura de la Fundació Vicenç Ferrer al Nobel de la Pau 2010.

La veritat és que el Nobel de la Pau últimament no és un guardó que tingui gaire prestigi, només cal recordar el decepcionant premi del 2009 a
Obama. Però la candidatura de la FVF és ben merescuda, hi ha molta il·lusió al darrera, i és important ressaltar que ha sortit d'un clam popular després de la mort de Vicenç Ferrer. Al final, l’objectiu és aconseguir que el guardó reconegui la importància d’un projecte de desenvolupament i pau que ha obtingut molt bons resultats a l’Índia i que amb els pertinents canvis podria ser aplicable en altres països en vies de desenvolupament.

Segons la pròpia fundació, la proposta del
Nobel de la Pau a la FVF “aspira a donar veu a la revolució silenciosa que va començar a Anantapur fa ja 40 anys”.

Seguirem el procés amb atenció. A Barcelona, la presentació oficial de la campanya a favor de la candidatura tindrà lloc el proper 10 de febrer, dia en que es posarà en marxa el web
www.nobeldelapaz.org. La proposta haurà de ser avaluada pel Comité del Nobel i la resolució no arribarà fins l'octubre, quan es donarà a conèixer el guanyador/a.

2 comentaris:

Fina ha dit...

I tant que és ben merescuda. En dono fe.

Records.

Edu ha dit...

Sí, els que hem estat a Anantapur hem pogut veure els canvis que es poden fer amb un bon model de desenvolupament integral i treballant molt. La FVF s'ho mereix!