21 de febr. 2010

1 helicòpter = 5 instituts de secundària

Fa uns dies que em va arribar un informe de la despesa i R+D militar als pressupostos de l’estat espanyol al 2010, realitzat pel Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs.

En època de crisi encara fa més mal llegir dades com que amb el preu d’un helicòpter de combat es poden construir 5 instituts de secundària. Però clar, sembla que Espanya és un territori molt amenaçat i sota constants perills d’invasió, o com a mínim això és el que un intueix quan veu els milions i milions que es gasten en armament.


Des de fa un temps se’ns està venent la moto dels
exèrcits per la pau, però no ens enganyem si-us-plau, cap exèrcit defensa la pau. Dubto bastant que tancs, míssils o helicòpters de combat siguin gaire útils per a fer ajuda humanitària. Potenciar els exèrcits comporta detreure recursos que podrien ser dedicats a altres fins socials: sanitat, educació, habitatge, etc.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

si home! i fer perdre els sucosos contractes als amiguets del poder! si és que, mira que n'ets de dolentot! :(

no ens en sortirem mai?

Ferran ha dit...

Jo també em pregunto sovint si no ens en sortirem mai, com la Clídice. Amb el que hi ha, suposo que es podria erradicar la pobresa al món sencer! I vinga fabricar i vendre armament. No entenc res, res de res.