3 de des. 2009

En Pere de Can Geli

Avui escric dos apunts, que no és gens habitual en aquest blog, però és que acabo d’assabentar-me que ha mort en Pere Rodeja de la Llibreria Geli de Girona.

Els que em seguiu sabreu que una part molt important d’aquest blog és la secció de ressenyes on comento els llibres que vaig llegint. El que segurament no sabeu és que la immensa majoria d’aquests llibres els compro a la Llibreria Geli.


Avui en dia és molt més fàcil i ràpid adquirir-los per Internet, però si m’arribo al carrer Argenteria és pel plaer d’entrar a Can Geli, passejar entre les piles de llibres, demanar-ne algun i descobrir-ne sempre uns quants més. És un dels meus llocs preferits de Girona.


Ja no hi ha llibreries com la Geli (130 anys!), i sens dubte ja no hi ha llibreters com en Pere de Can Geli. No he vist mai un llibreter amb una memòria com la que tenia ell. És una gran pèrdua per tots els que estimem els llibres. Tenia una manera de tractar els clients que ja s’ha perdut i que no es veu avui en dia.


En Pere portava onze anys jubilat però cada dia era a la llibreria, on havia començat a treballar amb només 14 anys. Estimava la seva feina, i tota una vida entre llibres l’havien convertit en un veritable mestre de les recomanacions i els consells literaris.


El seu fill, també Pere, i tot el magnífic equip que tenen, segur que tiraran endavant la llibreria, com ja han fet aquests últims anys de forma excel·lent.


Irrepetible. Girona el trobarà a faltar.


4 comentaris:

Jaume Puig ha dit...

Quina notícia més trista. Realment tens tota la raó: ja no queden llibreries com la Geli.

Trobo curiós que , almenys jo, m'assabenti de la mort del Pere per un apunt escrit des l'Índia.

Que tinguis un feliç retorn al país.

najoana ha dit...

preciós homenatge Eduard!!!!!!una abraçada des de Quart.

Edu ha dit...

Gràcies Jaume, d'aquí res estic a Girona. Jo vaig assabentar-me'n primer a través d'un email d'un amic, i després llegint el Diari de Girona i El Punt online.

Una abraçada!

kweilan ha dit...

Un bonic record...no conec la llibreria però poques en queden com aquesta que dieu.