25 de nov. 2009

Escriu a la UdG! Any Darwin

El 2009 m’està duent moltes sorpreses. Ahir vaig saber que he guanyat el concurs de relats curts Escriu a la UdG!

Ahir es van entregar els premis al Centre Cultural la Mercè de Girona. No vaig poder assistir a l’acte perquè com sabreu si seguiu el blog, ara mateix em trobo al Sud de l’Índia.


El concurs va ser convocat per la Biblioteca de la Universitat de Girona,
en col·laboració amb l’Àrea de Genètica de la Universitat de Girona i amb el suport de la revista Engega de la UdG. El motiu era la commemoració del bicentenari del naixement de Darwin i dels 150 anys de la publicació de L’Origen de les Espècies i, per altra banda, també la celebració de l’Any de l’Astronomia.

Podien optar al premi tots aquells relats en català de temàtica relacionada amb l’evolució biològica i social o l’evolució (i estructura) de l’univers.


Em va semblar una convocatòria molt interessant, ja que poques vegades es veuen iniciatives que intentin construir ponts entre les ciències i les lletres.


Vaig enviar-hi un relat que descriu un dia a la vida d’Anaximandre, un filòsof grec que és considerat el primer que va formular hipòtesis sobre l’evolució de les espècies, dos mil anys abans que Darwin.


La narració porta per títol La revelació d’Anaximandre, i serà publicada a la revista Engega de la UdG. Desconeixo sí puc compartir el relat abans de que aparegui publicat a la revista, però ho consultaré i en cas afirmatiu el penjaré aquí al blog, com ja vaig fer amb el relat Preetha i Hobbes en el seu moment. En qüestió de premis literaris, aquest any en van dos de dos! :)


8 comentaris:

najoana ha dit...

t'ho mereixes! felicitats .petons! i a veure si t'animes amb un llibre!!!!..........

Clidice ha dit...

Felicitats! i si es publica per la xarxa no et descuidis de dir-nos-ho! :)

Anna ha dit...

Ho acabo de veure al web de la UdG i no m'he pogut estar de passar pel bloc a felicitar-te. Enhorabona!

Dolors ha dit...

Moltes felicitats noi!!!

Petons

joaquina ha dit...

Felicitats!
Ets tot un difusor de la ciència.

Edu ha dit...

Hola, gràcies a tots i a totes! Tan aviat com pugui el penjaré al blog perquè el pogueu llegir.

Salut!

Ferran ha dit...

Caram, Edu, torno de les "vacances blocàires" i em trobo amb això. No pares! Enhorabona altre cop :-)

Lluïsa ha dit...

Felicitats Edu!
Estaria bé que, a més de llegir les recomanacions que ens fas, també tinguessim l'oportunitat de tenir un llibre teu entre les mans i gaudir amb la seva lectura.