10 de nov. 2009

El cel de Shanti Bhavan

L'entorn de Shanti Bhavan és diferent del de la macro-urbs de Bangalore en molts aspectes, però una de les coses que més m'agrada és que no hi ha gens de contaminació. I dintre de la contaminació, una que no solem tenir en compte és la lumínica, i que a Shanti Bhavan tampoc existeix. Tot això fa que a la nit puguis gaudir d'un espectacle impressionant, simplement alçant la vista al cel nocturn.

Vivint en ciutats ens perdem aquest espectacle cada nit, i la veritat és que és una llàstima. La imatge que acompanya el post és el cel nocturn que es pot veure des de
Shanti Bhavan. Està generada amb l'aplicació Your Sky, on simplement has d'introduir la latitud i la longitud del lloc en qüestió.

Parlant d'estrelles no puc deixar de mencionar primer que ahir va ser el 75 aniversari del naixament de Carl Sagan, probablement el divulgador científic més famós de la història i al qual molts devem en part el nostre interés per la ciència; i segon, no puc parlar de cels nocturns sense tornar a publicar un dels meus poemes preferits,
Hermandad, d'Octavio Paz.
Hermandad
Homenaje a Claudio Ptolomeo

Soy hombre: duro poco
y es enorme la noche.
Pero miro hacia arriba:
las estrellas escriben.
Sin entender comprendo:
también soy escritura
y en este mismo instante
alguien me deletrea.

Octavio Paz

3 comentaris:

najoana ha dit...

quina sort poder disfrutar d'aquest cel inmens i clar ! deu ser tot un espectacle! el poema aquest(que també trobo preciós)és el que van recitar en aquella conferència d' astronomia a Girona? petons.

Josep Maria Yago ha dit...

molt interessant això del Your Ski. Res a veure, però, amb el que deveu veure en realitat. Salut!

Edu ha dit...

Sí, és aquell poema! Ja l'he publicat vàries vegades al blog.

I tant Josep Maria, no té res a veure, l'espectacle al natural és infinitament millor!

Salut!