14 d’oct. 2009

Tot fent escombres

A Shanti Bhavan, els nens s'hi queden a dormir, i com a qualsevol casa de vegades els toca fer tasques domèstiques. Avui calia renovar les escombres, i m'he trobat aquest parell de nanos que n'estaven fent de noves. Agafen unes fulles llargues, i en tallen uns filaments, que després lliguen amb un cordill.

Més d'un cop a l'Índia he preguntat per què no hi posen un pal a les escombres? I així no s'han d'ajupir per escombrar. Doncs no sé, sembla que prefereixen fer-ho com ho han fet tota la vida. Les fregones tampoc s'utilitzen, simplement és mulla un drap i es frega el terra. Això sí, totes les dones tenen un flexibilitat envejable. Les tasques de neteja sempre les fan les dones, l'Índia segueix essent una societat molt masclista.


Els més observadors veureu a la foto que el meu cub de Rubik segueix fent amics. I els que teniu la vista més aguda potser veieu el llibre que hi ha a sota: l'autobiografia de Gandhi. L'he tret de la biblioteca de Shanti Bhavan, i com sempre, quan l'acabi n'escriuré la ressenya al blog.


2 comentaris:

Clidice ha dit...

Sempre he pensat que si mai s'aconseguís acabar amb la pobresa i les desigualtats socials al món, encara quedarà acabar amb el problema de la diferència de gènere.

Asimetrich ha dit...

Quan he vist els nanos manipulant les fulles he pensat coi, quins robots més casolans que fa l'Edu. ;-)

No has pensat a introduir per allí la idea del pal a l'escombra?