17 d’oct. 2009

Tot esperant el Diwali

Mentre espero el Diwali, que a Shanti bhavan començarà oficialment a les 7 del vespre, us copio la pregària que repeteixen cada dia els nens al començar l'assamblea del matí.

A Shanti Bhavan no s'ensenya religió, però evidentment això no vol dir que no siguin religiosos. Ateisme, agnosticisme i escepticisme són opcions gairebé inexistents a l'Índia (proporcionalment vull dir, perquè en número segur que són molts). Com que a Shanti Bhavan hi ha nens de diferents confessions, bàsicament hindús, musulmans i cristians, doncs la pregària no fa referència a cap religió concreta, sinó a un Déu universal.


Aquí us la deixo:


God, thank you for this day. Bless our families, our friends, our housemothers, our teachers, and everyone at Shanti Bhavan. Let us be happy and give us your love. Help us to know right from wrong, to be honest and truthful, kind and peaceful. Help us to do our best each day, and to love honor and value all that we have. Namaste.


Actualització 17/10/09 (traducció al català):

Déu, gràcies pel dia d'avui. Beneeix a les nostres famílies, amics, cuidadores, professors, i a tothom a Shanti Bhavan. Permet-nos ser feliços i dona'ns el teu amor. Ajuda'ns a diferenciar el que està bé del que està malament, a ser honestos i sincers, amables i pacífics. Ajuda'ns a donar el millor cada dia, i a estimar l'honor i el valor que tenim. Namaste (la traducció de namaste seria quelcom com: saludo la part divina que hi ha en tu).

3 comentaris:

zel ha dit...

Llàstima que no sé anglès, Eduard, me la pots posar en català? segur que m'agrada...

Edu ha dit...

Apa Zel, ja he actualitzat el post amb una traducció al català :)

Una abraçada des de Shanti Bhavan!

najoana ha dit...

Bonica pregària i tot una lliçó.....petons maco.