28 d’oct. 2009

Off-topic

Com ja vaig advertir abans de marxar, durant la meva estada al Sud de l’Índia el blog ha passat a ser una mena de “Cròniques de Shanti Bhavan”. Estic escrivint cada dia, cosa que no sempre és senzilla i que em consumeix força energia, però estic content del resultat.

Evidentment hi ha molts temes que no tenen res a veure amb Shanti Bhavan dels que m’agradaria haver parlat, notícies i esdeveniments que m’agradaria comentar, pensaments que m’agradaria escriure, etc. Però ara prefereixo centrar-me en la meva feina i el meu dia a dia a l’escola. Tornaré a la dinàmica habitual del blog quan estigui a Girona de nou.

De totes maneres avui faig una excepció, i vull dedicar aquest post a comentar dues coses completament inconnexes però que necessito compartir des de fa dies.

1.- Nobel de la Pau a Obama


No em puc estar de parlar-ne. Vaig llegir el titular al The Hindu, un cap de setmana que estava a Bangalore, i casi caic de cul. Vergonyós de veritat. La Blogosfera n’ha anat plena i no crec poder aportar res nou al debat. Però el premi s’hauria de concedir als resultats i no només a les intencions no? Com es pot donar el Nobel de la Pau al president d’un país que està en guerra a l’Irak i a l’Afganistàn? Ens hem tornat bojos? Està clar que hi ha una campanya per reforçar la imatge internacional dels EE.UU, que està pel terra degut a la profunda crisi moral, econòmica i política del sistema imperialista a nivell mundial.

El dia següent de l’anunci em tocava preparar les notícies que es comenten a
Shanti Bhavan durant l’assamblea del matí. Com és lògic vaig parlar d’Obama i del Nobel, intentant reproduir opinions a favor i en contra, perquè després els nens poguessin extreure’n les seves pròpies conclusions.

La imatge és del sempre genial
Eneko.

2.-
Wildlife Photographer of the Year

La foto guanyadora m’ha semblat tan impressionant que no em puc estar de publicar-la al blog. José Luis Rodríguez ha guanyat aquest prestigiós premi amb una imatge d’un llop ibèric saltant una tanca. Escollida la millor fotografia d’entre més de 43.000. Enhorabona!

3 comentaris:

Clidice ha dit...

La fotografia genial! la cosa de l'Obama és molt complexa, d'entrada caldria veure quin prestigi té, hores d'ara un Nobel de la Pau :( la vinyeta molt il·lustrativa.

Lluïsa ha dit...

Potser a l'Obama l'hi han donat el premi perquè no es quedi només amb les intencions i realment faci alguna cosa.

Edu ha dit...

Clídice, prestigi estar clar que cap ni un, sobretot ara :)

Lluïsa si és així, no li havien de donar un premi, li havien d'estirar les orelles!

Salut!