5 d’oct. 2009

Inundacions a l'Índia

He rebut algun email interessant-se per saber si la zona on estic ha estat afectada per aquestes terribles inundacions, de les que ja us hauran arribat notícies. Per sort, tot i que moltes àrees afectades pertanyen al Sud de l'Índia, la meva àrea no ha patit cap problema. Malauradament, algunes regions de Karnataka i Andhra Pradesh no poden dir el mateix. Aquests són precisament estats que coneixo bé, a Karnataka hi vaig treballar l'any passat, amb PVS-Forkids, i a Andhra Pradesh hi tinc la meva nena apadrinada a través de la Fundació Vicenç Ferrer. Cap d'aquests dos projectes però, s'ha vist afectat. Nosaltres a Shanti Bhavan hem tingut pluges, potser una mica més del normal per l'època, però res exagerat. Avui com no podia ser d'una altra manera, durant l'assamblea a l'escola s'ha parlat del tema.

Pel que sembla ahir ja es comptabilitzaven més de 200 morts. I a part dels morts i ferits, hi ha literalment milions de damnificats, com la pobra dona de la foto que plora al veure la seva casa submergida. Es calcula que els costos de les fortes pluges que assoten Karnataka des de finals de setembre pujaran a 2.100 milions de dòlars, i el govern de la regió ha demanat al primer ministre indi que declari la zona desastre nacional.


La
Fundació Vicenç Ferrer, que ja ha sortit més d'un cop del seu districte d'Anantapur, per prestar ajuda en catàstrofes naturals, aquest cop també s'ha posat mans a l'obra i ha enviat ajuda d'emergència a les víctimes de Kurnool, un districte fronterer amb Anantapur. Kurnool perquè us en feu una idea, està a uns 350 Km d'on jo estic ara mateix.

3 comentaris:

Cristina ha dit...

Sento molt llegir aquesta notícia. És que la Fundació Vicente Ferrer sempre estan quan se´ls necessita. Ha donat uns quants exemples de la seva grandesa. Desitjo que el mal sigui el menor possible.

Una forta abraçada!

najoana ha dit...

mare meva,pobra gent! Tenen poc i es queden sense rés,mentres tant per aquí amb lo del palau de la música,es parla de milions d'euros desaperaguts.........quin mon!
petons de tota la familia.

Ferran ha dit...

Acabo de llegir, en un altre blog, un post sobre el terratrèmol de Sumatra. I ara això. Per desgràcia, en aquest planeta sempre sembla ploure sobre mullat :-(