23 de set. 2009

Grans i petits

En breu us començaré a parlar del projecte pròpiament dit, avui ha estat un dia d'instal·lacions i demostracions. Ahir vam estar tot el dia sencer sense electricitat. Aquestes experiències són bones per adonar-te de com arribem a dependre de coses tan bàsiques com la llum. Veure sopar tota l'escola a la llum d'unes poques espelmes va ser bonic, però també una mica trist. Crec que si la xarxa elèctrica no millora haurien de pensar seriosament en instal·lar panells solars, perquè fins i tot durant els monzons brilla el sol bastantes hores. Ara però, amb el problemes de finançament tenen altres prioritats.

De moment us deixo la foto de la Karthika de 11è ensenyant als nens a fer objectes de paper maché. Durant aquests dies que no hi ha professors i falten algunes aunties (cuidadores) els nanos de 11è i 12è han estat donant un cop de mà fent activitats pels més petits, i encarregant-se de tasques de manteniment de l'escola. La veritat és que m'ha impressionat aquesta col·laboració. La manera com els grans tracten als petits m'ha semblat exemplar, com si fossin els seus germans grans. Així com a vegades he criticat l'extrema jerarquització dins les escoles índies, o el premi a la individualitat, en aquest cas la veritat és que haig d'aplaudir el que he vist.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Edu!

Feie dies que no et visitava (problemes logístics amb la línia que em tenen més desconnectada) i quantes coses noves i interessants que trobo al teu bloc! Felicitats! Em sembla un projecte molt i molt interessant, espero seguir-lo a través del bloc.

Una abraçada!

Sílvia

Clidice ha dit...

els nens són nens arreu del món :)