6 de jul. 2009

Una energia sense futur

La vinyeta d'Eneko m'ha semblat adient per aquests dies en que s'ha parlat tant de la central de Garoña. La meva postura respecte les nuclears, és que s'han d'anar tancant totes, i buscar un model energètic que ens proporcioni una veritable autonomia basada en les energies renovables.

A les persones que repeteixen com lloros que les nuclears són un mal necessari, els recomano que s'informin una mica i que es formin opinions pròpies si-us-plau. L'energia nuclear ni és econòmicament eficient, ni socialment justa, ni per suposat mediambientalment sostenible. Molt recomanable el document
Una energía sin futuro (PDF) de Greenpeace.

Més informació de
Garoña:

Gotes d'aigua.
Rebelión, Rebelión 2.

6 comentaris:

mai9 ha dit...

he llegit l'índex del d'allò de Greenpeace i no ha atacat els punts pels que penso que si que hem de seguir tenint nuclears. No vol dir que n'haguem de seguir tenint sempre.

Una altra cosa, a mi si que em sembla que és economicament eficient.

mai9 ha dit...

ah, i encara una altra cosa, penso que el Zapatero fa el capullo (o papallona) amb les nuclears perquè no ens posem a parlar d'economia, bancs, reformes laborals, etc.

Edu ha dit...

Home tot depèn del que entenguis per econòmicament eficient. Tenint en compte que és l'energia que menys llocs de treball genera (per unitat d'energia generada), que és ultra-caríssima (necessita forts subsidis estatals que paguem tots), que a Espanya hem d'importar el 100% de l'Urani, que és l'energia més bruta amb tots els costos extres que això comporta..., no sé pas com pot ser econòmicament eficient.

En tot cas, casos com els d'Alemanya i Suècia demostren que no és necessària.

Ah i en Zapatero per suposat fa el papallona amb les nuclears i amb moltes altres coses!!

hitsquad ha dit...

Si i per si fos poc el rusos estan construint una planta nuclear flotant... enfi...

http://greeninc.blogs.nytimes.com/2009/07/09/russians-plan-floating-nuclear-plants/

mai9 ha dit...

que necessiti menys llocs de treball és bo, que necessiti subsidis estatals és normal, qualsevol carretera/escola/hospital les necessita també. I hi ha energia més bruta, el carbó diria.

m'agradaria saber més d'això dels alemanys, només he trobat això interessant.

de totes maneres, a mi em semblen perfectes les plaques solars i els molins de vent i crec que s'han de mirar amb molt interès i m'agradaria tenir-ne i que em fos útil, però quan sento parlar els anti-nuclears, no em convencen.

Edu ha dit...

Sí, això dels russos és de bojos!!

Gerard, ja estàs a punt de caure, t'aniré preparant la samarreta dels anti-nuclears, de conjunt amb la teva jaqueta groga d'infiltrat! ;)