15 de jul. 2009

Un Univers per descobrir

La ciència també és cultura. Cultura científica si voleu. Ahir a la nit, a la Plaça dels Jurats de Girona això va quedar palès. S’hi va representar l’espectacle “Un Univers per descobrir” en motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia.

L’espectacle va consistir en unes projeccions d’imatges de l’Univers, acompanyades per un guió ple de cançons i poemes interpretats per
Ferran Frauca i Mariona Fàbregas. Una bona lliçó de que ciència i art no estan renyides.

A part d’una excel·lent feina de divulgació, amb moltes dades ben enllaçades a través d’un guió sòlid i entenedor, també es van poder escoltar poemes d’
Octavio Paz o textos d’Eduardo Galeano. Dos autors que m’encanten, així que va ser tot un privilegi.

Hi han col·laborat el Grup de visió per computador i robòtica de la UdG, l’Institut de Química Computacional de la UdG, el Consell Social de la UdG, el Patronat de l’EPS, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Barcelona.


Ah, i a sobre gratuït. Més activitats a
Estiu 2009 – Girona.

Hermandad (Homenaje a Claudio Ptolomeo)

Soy hombre: duro poco

y es enorme la noche.

Pero miro hacia arriba:

las estrellas escriben.

Sin entender comprendo:

también soy escritura

y en este mismo instante

alguien me deletrea.


Octavio Paz.

6 comentaris:

Asimetrich ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Asimetrich ha dit...

Sempre he pensat que a la ciència hi ha molt d'art: imaginació, creativitat, inspiració... Li falta la subjectivitat. Però és clar, llavors no seria ciència, seria art jejeje.

Edu ha dit...

Ben cert :)

Tot i que de fet, cap activitat humana és totalment objectiva, i la ciència no és cap excepció. Quan els científics seleccionem un objecte real i el transformem en objecte del nostre coneixement, involucrem la subjectivitat. A l'igual que quan escollim un determinat mètode per l'estudi, o quan donem una interpretació dels resultats no?

Asimetrich ha dit...

Ho de l'objecte real dona per pensar, i tant!. Però pel que fa als mètodes i la interpretació, no sé no sé jejeje. En qualsevol cas, una cosa és la ciència i una altra diferent el científic.

Mariona ha dit...

Hola Eduard!No ens coneixem però he llegit el que has escrit sobre l´espectacle que apassionats,encuriosits i bocabadats hem estat confeccionant durant aquests darrers mesos,"Un Univers per descobrir".T´agraeixo el comentari.Estic contenta de que t´agradés el que vam fer i com ho vam fer.Gràcies!!
* Mariona *
* *

Edu ha dit...

Asimetrich, i tant, la subjectivitat és cosa del científic. Mai has enviat un article i has rebut reviews completament oposats?

Mariona, de res, va ser un espectacle molt bonic, i es nota que hi havia molta feina al darrera. Si ets la Mariona Fàbregas vas estar fantàstica, igual que en Ferran!

Salut!