18 de juny 2009

Premis Blocs Catalunya i Premis C@ts

Fa unes setmanes vaig avisar de que es convocaven per segon cop els Premis Blocs Catalunya, que aquest any tindran le cerimònia d’entrega a Vic a l’octubre.

Doncs bé, ja s’ha tancat el període d’inscripció (603 blogs inscrits) i comença el període de votacions, que durarà fins el 10 de setembre.

Aquest any les categories són: blogs corporatius, blogs personals, cultura, educació, formats audiovisuals, literatura, política i TIC. Com es fàcil d’endevinar, la categoria de blogs personals, que és on vaig presentar el meu, és la que té amb molta diferència més blogs candidats, ja que s’acaba convertint en el calaix on s’apunten tots els blogs que no encaixen amb les altres categories.

Així que si us ve de gust, ja podeu votar els blogs que més us agradin. Per votar cal donar un email, i només es pot fer un vot per categoria. Dintre de la categoria de blogs personals, a part del meu com no, vull destacar-ne alguns altres escrits per persones que solen passar-se sovint per aquí (he fet un cop d'ull ràpid així que potser em deixo algú).

Ara mateix - Roser
In Varietate Concordia - Ferran
La volta dels 25 - Marc
Una real utopia - Aina

Vull parlar d’una altra iniciativa que també arriba a la segona edició. Es tracta dels Premis C@ts, també per blogs, i que s’autodefineixen com “els premis populars de la Catosfera”. En aquest cas de l’1 al 30 de juny hi ha un període de proposta de blogs per les 12 categories, en que pot participar tothom, tingui blog o no. Després d’aquesta primera fase, hi haurà un període de votació dels nominats mitjançant un formulari. Els nominats seran els blogs que hagin estat proposats més vegades durant la primera fase. La fase de proposta de blogs és molt oberta i les normes donen molta llibertat, suposo que els organitzadors compten amb la bona fe dels participants, perquè el sistema dóna la sensació de permetre moltes trampes. M’agrada però que hi hagi una categoria com la de “blog compromès”, cosa que he trobat a faltar a les dues edicions dels Premis Blocs Catalunya, però evidentment no sóc parcial en aquest sentit ja que és la categoria on possiblement el meu blog s’adapta més bé.

6 comentaris:

Ferran ha dit...

Edu, moltes gràcies per citar l'In varietate concordia; ets molt amable :)

Jo també trobo que haurien d'obrir una categoria que encabís tots els blogs que tracten especialment qüestions de solidaritat, projectes de suport a persones o països on hi ha problemes greus... Un lloc on puguessis inscriure el "Com gotes a l'oceà" i que, potser, animaria d'altres a dedicar temps a aquestes qüestions, cosa que us honora.

Sort i, en qualsevol cas, endavant amb aquest espai de solidaritat i d'informació privilegiada per als teus lectors!

Cèsar Llamborda ha dit...

Mira, gràcies a aquesta història dels premis t'he conegut. I això és bo!

Salut des de Tarragona

Trina Milan ha dit...

Edu,
als Premis Blocs Catalunya no hi ha categoria de blog compromés perquè ja donem un premi directe des de l'associació STIC.CAT a aquest tema..votar el compromís no és fàcil..gràcies per l'esment...
salutacions

zel ha dit...

Caram, després de passar per dalt, em trobo a baix...és un gran honor venint d'una persona com tu, t'estic molt agraïda, m'has fet un regal molt especial, petons!

marc ha dit...

Ets un 'cavaliere', Edu! I no aquest cony de Berlusconi! Moltes gràcies! A veure com va! Com que es pot votar cada dia es pot anar variant el vot! ;) Abraçada de punta a punta!

Edu ha dit...

Ferran de res! El teu també és un blog molt compromés, prova d'això és la quantitat de persones que t'han nominat als premis Cat!

Cèsar, és veritat, segurament el més interessant dels premis és poder conèixer altres blogs!

Trina, és cert, recordo el premi especial que vau donar l'any passat.

Zel, de res! El teu blog sí que és un regal de veritat per a tots.

Marc, disfruta de l'última etapa del periple! Si a l'octubre ja has tornat poser ens veurem a la cerimònia d'entrega i tot!

Salut!