3 de juny 2009

La porta de Tannhäuser

A punt d’acabar dues re-lectures (El llop estepari i Bhagavad Gita) ja tinc més a prop la lectura d’Ubik de Philip K. Dick (La Factoría de Ideas, 2009).

Com sempre en faré la ressenya en el seu degut moment. Avui simplement em passa que llegint la contraportada, on es fa referència a l’obra
Sueñan los androides con ovejas eléctricas que va servir de base pel guió de la pel·licula Blade Runner, m’ha vingut al cap aquella fantàstica frase que ja s’ha convertit en una de les més famoses de la història del cinema:

És dur viure amb por, oi? En això consisteix ser esclau. Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu. Naus d’atac en flames més enllà d'Orió. He vist Raigs-C brillar en la foscor prop de la Porta de Tannhäuser. Tots aquests moments es perdran en el temps, com llàgrimes a la pluja. És hora de morir.

4 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Quina coincidència més agradable, just quan començo el llibre de'n PK Dick (un cop més) em trobo aquest post :) Impressionant. És una de les escenes que porto gravades a la memòria, la frase no té preu... Per no parlar de la pel·lícula.

Eifonso Lagares ha dit...

Gracias por tu visita y comentario. Y un millón de gracias por el aviso de la bestial falta ortográfica, las prisas y el no revisar.

He contestado tu comentario dándote la razón pero matizando.

Un saludo

Edu ha dit...

La veritat és que Blade Runner és una gran pel·lícula Asimetrich, i té algunes escenes memorables! Que vagi bé la lectura :)

Eifonso, de nada! Gracias a ti por escribir un blog que ya es de referencia para muchos!

Salut!

skizo ha dit...

Sens dubte, es tracta d'un dels moments mes mitics de la historia del cine.

Roy Batty fa un paperas com a replicant.

I la pelicula...a pesar de ser un desastre en la seva estrena al cine, poc a poc va ser rescatada per la gent i s'ha acabat convertint en un mite.

Algo semblant crec que passara amb Watchmen.

Salut company!