26 de juny 2009

Flames vives

«Sigueu flames vives» solia dir Vicenç Ferrer a els padrins i visitants que passaven per Anantapur. Es referia a que quan tornessin a casa seva, comuniquessin el que havien pogut veure en primera persona, que fossin com llums que desvelessin a la família i als amics una realitat que no tothom coneix, o que no tothom té ganes d’encarar.

Per això he trobat encertada la iniciativa
Mantengamos viva la luz, una web que han creat des de la Fundació Vicenç Ferrer, i que vol ser un espai on tothom que vulgui pot fer el gest simbòlic d’encendre un llum en memòria de Vicenç Ferrer.

La Fundació per cert ha anunciat que el dia
1 de juliol es farà un funeral públic a Barcelona, a la la basílica de Santa María del Mar a les 19:30. Hi assistirà l’Anne Perry, que no es podrà quedar gaires dies perquè les circumstàncies actuals fan que tingui molts assumptes urgents a Anantapur. A partir del proper octubre i ja amb més calma s’organitzaran altres actes d’homenatge per tal que tots els padrins i socis puguin participar-hi.

4 comentaris:

Jaume Puig ha dit...

He fet una prova i he constatat que la major part de llums enceses en la web porten noms femenins. També em passava el mateix quan anava a les oficines de la FVF a Barcelona o quan assistia a una reunió de col.laboradors i voluntaris. No goso a treure'n conclusions. Segur que caldria pensar-hi.

Edu ha dit...

Sí, més val no treure'n conclusions, no sé si sortiríem gaire ben parats els homes.

No sé si passarà el mateix amb totes les grans ONGs, a les petites que conec fer aquests càlculs no tindria el mateix valor estadístic. Certament, en el món de la solidaritat hi ha moltes dones.

I en el cas de la FVF, potser encara més, perquè hi ha tot el misteriós tema afegit de l'interés que desperta l'univers de la Índia en les dones. Quan viatges per allà trobes moltes noies que viatgen soles pel país, més que no pas nois. I de fet, simplement anant a una classe de ioga a Catalunya veus que el sexe femení domina àmpliament.

Fina ha dit...

Ho heu clavat.

Les dones són majoria, amb diferència a més a més.
És una qüestió de major espiritualitat?.Major sensibilitat?.Major solidaritat?.
De l'altruïsme i generositat innata en moltes dones?...

Jaume Puig ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.