12 de juny 2009

Contra el Treball Infantil

Avui 12 de juny és el dia contra l'explotació laboral infantil. Tot i que a Catalunya l’explotació laboral infantil és gairebé inexistent, la realitat és que a tot el món hi ha més de 100 milions de nens i nenes treballant en unes condicions deplorables.

Els països en vies de desenvolupament i els països en conflicte són els més afectats, i com sol passar, les nenes són les més perjudicades. Moltes són obligades a deixar l’escola per fer tasques domèstiques a casa (cuidar dels germans, cuina, neteja, transportar aigua..). Tasques que sovint han de combinar amb altres formes d’activitat econòmica fora de la llar. És una cosa que malauradament he vist molts cops a l’Índia.


Si algú hi està interessat us recomano mirar aquest informe sobre la implicació de les nenes al treball infantil:
Give girls a chance - Tackling child labour, a key to the future.

I si algú treballa a escoles i vol material pedagògic sobre el tema, per tractar-lo a classe, aquí teniu un bon
dossier.

4 comentaris:

Ferran ha dit...

Imagina't la de casos lamentables d'explotació infantil que es podrien evitar, amb els 150 milions d'euros que un equip de futbol porta gastats per "comprar" dos jugadors. De vegades desitjaria tenir "superpoders", per fer neteja a fons :-(

Susana ha dit...

Edu, gràcies per aquest enllaç sobre explotació infantil. Estic a punt d'acabar la carrera d'Ed. Primària i la veritat, aquest és un tema que sempre he tingut clar que voldré treballar a l'aula, ja que per a la majoria dels nostres nens, això simplement són històries que els expliquem sense ser conscient que realment passa avui dia.
Moltíssimes gràcies

Edu ha dit...

Ferran, aquestes xifres són de bojos, fan ràbia. El món s'ha trastocat del tot.

Susana, de res! Espero que et sigui úitl. Molta sort doncs amb aquest final de la carrera :)

Anònim ha dit...

De petit vivia en el mon rural on era normal treballar a partir de 5o 6 anys, treballs al camp,recollint menjar pel bestiar, cavant blat de moro, amb els animals, netejar les cors, treure els fems. Treballs que ara segurament es calificarien com a explotacio infantil.... pero us ben asseguro que no ho vaig viure gens aixi, si no com quelcom normal, sense que aixi deixat cap marca en mi....