21 de maig 2009

Shanti Bhavan Makes Academic History in India

Shanti Bhavan, l’escola de Tamil Nadu de la que tants cops he parlat, ha fet un altre important pas per demostrar que el seu model funciona. Tots els estudiants del 10è curs (10th grade) han aprovat els exàmens ICSE (Indian School Certificate Examinations). Són uns exàmens que cal passar per poder continuar els dos anys pre-universitaris (11è i 12è curs), el que allà en diuen college. Tots els estudiants han obtingut uns resultats dins la First Division, fet que els dóna punts i els facilita la possibilitat d’estudiar a les universitats més bones de l’Índia (com l’Indian Institute of Technology, IIT o l’Indian Institute of Management, IIM).

Shanti Bhavan va ser l’any passat la primera escola per dàlits en tota la història acadèmica de l’Índia que va aconseguir la First Division en els exàmens ICSE, i aquest any ha repetit l’èxit.

Quan comenci el nou curs acadèmic en unes poques setmanes (les escoles índies fan ara les vacances d’estiu) els primers nens i nenes que van arribar a
Shanti Bhavan faran el 12è i últim curs. El 2010 serà doncs un any molt important per aquest projecte.

En el següent vídeo veureu que les noves generacions no és queden curtes en aspiracions!


Pels que no sapigueu anglès, la nena diu que quan sigui gran vol ser astronauta :)

2 comentaris:

Asimetrich ha dit...

És fantàstic. Fantàstic de veritat el q es pot fer amb voluntat, ganes i molt esforç. Una feina que obre tantes portes a aquests nanos és admirable.

Edu ha dit...

Sí, l'èxit d'aquest projecte m'alegra especialment, perquè és la primera escola amb la que vaig col·laborar, i coneixo bé les dificultats que han tingut per tirar-lo endavant.

És un exemple clar de que la innovació educativa té molt a dir dins la cooperació al desenvolupament.

Salut!