4 d’abr. 2009

Emprendre el futur i STIC.CAT

Aquest matí he assistit a la jornada Emprendre el futur, organitzada per l'associació STIC.CAT. L'esdeveniment ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. El format de l'event ha estat molt interessant: 16 microponències de 5 minuts cadascuna amb l'objectiu de fer difusió sobre models d’emprenedoria i innovació a Catalunya.

Ha estat realment interessant. Els ponents han coincidit en que cal saber combinar creativitat, innovació i confiança en les pròpies capacitats, sobretot ara en temps de crisi.


Aquí podeu veure el programa amb els ponents i els seus projectes.


Punts a favor de l'esdeveniment:

  • El format de microponències (càpsules). Els assistents són bombardejats amb moltes idees en poc temps, semblant al que es fa en els Updates d'Infonomia, tot i que allà ho fa un sol ponent. Aquí els ponents han hagut de fer equilibris per no excedir-se en el temps.
  • Que el Parc Científic i Tecnològic s'obri a actes d'aquest tipus. Segueix essent un gran desconegut per la ciutadania de Girona.
  • Molt positiu que entre les ponències al menys una ha estat sobre emprenedoria social (Salvador Maneu, Càritas de Girona). Cal eliminar el clixé de que l'emprenedoria ha d'anar lligada sempre a un projecte empresarial o negoci. Clixé per cert molt present al Parc Científic i Tecnològic.
  • STIC.CAT està fent una bona feina a Girona, com ha dit la Trina Milàn, l'associació és una "agitadora cultural". S'ha d'agrair que hi hagi gent que es "mogui" i fagi coses en aquests àmbits. Enhorabona!
Punts en contra:
  • Només un, i molt poc important, que suposo que ha estat degut a la falta de temps. La segona ronda de ponències no ha tingut torn de preguntes. Així que m'he quedat amb ganes de fer-li una pregunta a Joan Puaté de l'empresa Landcom: "Tots coneixem el boom dels projectes de construcció als Emirats Àrabs (en especial a Dubai), tenint en compte que l'immensa majoria de la mà d'obra d'aquests projectes són treballadors de l'Índia, Pakistan i Bangladesh que viuen confinats en campaments al mig del desert on es vulneren els seus drets humans i se'ls explota com veritables esclaus, això no li suposa cap dilema ètic a la seva empresa quan es traslladen a fer projectes en aquella zona?"
PD: Fotografia d'STIC.CAT.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

Sona que ha d'haver estat realment interessant; m'hauria agradat molt ser-hi. Merci pel resum, Edu.

Edu ha dit...

Sí, ha estat molt interessant Ferran. M'haig d'acostumar a anunciar els esdeveniments abans de que es produeixin :) i no només fer-ne ressenyes posteriors.

Així si algú els troba interessants s'hi pot apuntar!

Trina Milan ha dit...

Eduard,
un plaer haver tornat a trobar-te; gràcies per les teves paraules, estem tots en el mateix camí i és cert que jo també valoro molt l'emprenedoria social i per això apostem també per aquesta línia de treball...gràcie de nou, una abraçada

Ferran ha dit...

Home, jo estaria encantat de llegir-ne anuncis; aquests temes m'interessen molt, i si puc segur que m'hi apunto!

Bona setmana.

Cristina ha dit...

Llàstima que no li vas poder aquella pregunta, que és molt encertada i real. Gràcies per tota la informació que ens aportes.