2 d’abr. 2009

Dos premis merescuts: Ferrer i Panikkar

Vicenç Ferrer, que sembla que va evolucionant positivament en un hospital de Vellore, va guanyar ahir el premi Català de l’Any 2008, concedit per votació popular. El premi és una iniciativa de El Periódico i els últims anys s’ha concedit a personatges tan diversos com Ernest Lluch, Pau Gasol, Ferran Adrià o Pasqual Maragall per dir-ne alguns. Els altres dos finalistes d’aquest any eren Manel Esteller i Nina.

Està bé que la societat catalana hagi decidit premiar
Vicenç Ferrer ara que passa per uns moments tan difícils. Crec que el premi és un reconeixement a ell i també a tot l’equip de la Fundació Vicenç Ferrer.

Per altra banda, aquest dimarts Raimon Panikkar va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'ajuntament de Barcelona. És un premi molt merescut, que li arriba als 90 anys i just en el moment en que es publica la seva Opera Omnia (obra completa) a Fragmenta Editorial. Panikkar és sens dubte un dels pensadors més importants que tenim, i la seva obra marcada per una filosofia interreligiosa i intercultural amb particular accent al diàleg sembla imprescindible pels dies en que vivim.

En resum, dos premis molt merescuts, per a dos catalans relacionats amb l’Índia cadascun a la seva manera. Les seves biografies tenen interessants sincronicitats tot i que no sé si mai s’han arribat a conèixer personalment.4 comentaris:

Cristina ha dit...

No hi ha dubte que s´ho mereixen tots dos. Tant de bo que en Vicenç es recuperi una mica. És un bon home.

Ferran ha dit...

Si per alguna cosa serveixen els premis, especialment alguns de determinats, és per posar sobre la taula (o sigui, a tots els mitjans) noms de persones de qui val la pena aprendre'n coses.

NeydaC ha dit...

Espero que Vicente Ferrer salga de ésta y nos acompañe muchos años más. Personas como ellos son una inspiración, una grata luz a la que seguir

Edu ha dit...

Hola Ney! Esta mañana Vicente ha abandonado la UCI para ser trasladado a planta, así que parece que va evolucionando positivamente. Son buenas noticias!