13 de març 2009

Vergonyós

El passat febrer quatre ONGs (Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, Greenpeace i la Fundació per la Pau) van denunciar que Espanya no compleix la nova llei d’armes.

Segons l’article 8è de la recent llei espanyola d’armes, s’estableix
“que no s’autoritzaran exportacions d’armes quan existeixin indicis racionals que aquestes es poden fer servir en accions que pertorbin la pau, la seguretat i els drets humans”.

Sembla ser però, que el Govern Central va autoritzar durant el primer semestre de 2008, la venda de material de defensa a països com
Israel, Colòmbia o el Pakistan entre molts d’altres.

Es podrien destacar molts casos, però els d’
Israel i Colòmbia són especialment flagrants, i coneguts per tothom.

Durant el 2008
Espanya ha venut armament a Israel per un valor de 1,5 milions d’euros, el 95% dels quals ha estat destinat a les forces armades israelianes, que ja sabem tots perquè fan servir les armes i a on.

Pel que fa a
Colòmbia, el 2008 Espanya va transferir armes al país per un valor de 110 milions d'euros!! A un país on fa més de 4 dècades es viu un conflicte armat. Sembla ser però que no existeixen “indicis racionals de que aquestes armes es puguin fer servir en accions que pertorbin la pau, la seguretat i els drets humans”.

Aquesta és l’
Aliança de les Civilitzacions de Zapatero.

Per saber-ne més.

Foto:
Plaza Santa Bárbara, Madrid per Eric Milet

4 comentaris:

zel ha dit...

Més druixut encara, ignominiós, oi que existeix en la nostra benestimada llengua? Haurien de passar-hi ells, per les armes...ui, no, però ja m'entens...

joaquina ha dit...

Des de fa anys, l'Estat Espanyol que podria donar exemple de pau donant suport al moviments de pacificació als Estats on hi ha conflictes armats, es dedica a exportar armes. Em pregunto com un governant pot afirmar que les armes que el seu govern exporta no són utilitzades per matar persones. És negar la evidència.

Ferran ha dit...

Aquest, el del comerç d'armes, és un dels tantíssims punts foscos d'organitzacions com l'ONU, que se suposa que vetllen per la pau entre nacions i la seva gent. Com l'ONU i com els propis governs "democràtics", que proclamen diàleg i enteniment mentre fabriquen i venen armes!!

És surrealista.

Edu ha dit...

Surrealista, ja ho podeu ben dir!

Bona setmanes a tots/es!