9 de març 2009

El Salvador “entre la naturalesa i la mà de l’home”

Una altra ressenya que tenia pendent és la de El Salvador “entre la naturalesa i la mà de l’home”, un llibre que em va arribar com a obsequi a través d’una generosa iniciativa organitzada per El Bloc dels Viatges de l’Eduard Balsebre.

El llibre és una petita joia, editat per l’
Ajuntament de Barcelona i la Red Europea de Diálogo Social (REDS) el 2003. Del contingut me n’ocuparé to seguit, però vull destacar el treball de disseny gràfic realitzar per StaticLoop, que és excel·lent.

El projecte del llibre neix a través de
REDS que el 2001 poc després del gran terratrèmol a El Salvador, envia un equip de periodistes, fotògrafs i escriptors al país perquè reflecteixin les seves experiències.

El resultat és un llibre que ens ofereix una anàl·lisi de la realitat de
El Salvador a través de poemes, espectaculars fotografies i aclaridors articles que ens descriuen el sofriment i la desolació d’un poble que intenta recuperar-se d’una història recent desbordada per injustícies socials, pobresa, dictadures militars, guerres i per si no n’hi havia prou, també per desastres naturals.

A part de fer-nos arribar el llibre, l’
Eduard Balsebre també ens anima a conèixer l’associació HUACAL (ONG de solidaritat amb El Salvador), on ell col·labora donant suport econòmic a l'interessant projecte de beques “Educació és futur”.

La fotografia que il·lustra el post és de
HUACAL.

4 comentaris:

Cristina ha dit...

Crec que buscaré el llibre. Estic segura que deu valdre la pena. Gràcies per fer-nos arribar la informació. Una abraçada!

Ferran ha dit...

Ai, ai, ai!, que entre les teves recomanacions i la de la Kweilan, al final hauré de deixar de treballar per poder-m'ho llegir tot!!

Aquest també té pinta que m'interessaria molt, només que no sé com fer-m'ho! Bé, utilitzaré el teu blog com a guia per buscar llibres, per quan tingui més temps :-)

Salut, Edu.

Edu ha dit...

De res Cristina! No sé si deu ser gaire fàcil de trobar, si tens problemes posa't en contacte amb l'Eduard Balsebre del Blog dels Viatges, i potser ell et podrà aconsellar.

Ferran, jo també faig servir alguns blogs com a guies per buscar llibres, el problema és que la llista dels que tinc per llegir creix molt més ràpid que la dels que llegeixo. Ara ja necessito un Excel per organitzar-me :D

Salut!

Eduard Balsebre ha dit...

Hola Eduard !!!!

Gràcies mil per l'entrada i les teves paraules... tot just acabo de tornar d'allà i m'ha fet molt il.lusió el teu comentari...

Hola Cristina !!!

Si vols trobar el llibre el més fàcil es enviar un e-mail a aquesta adreça: cooperacio@redeuropea.org i de ben segur que t'ho poden fer arribar...

Una forta abraçada !!!