30 de març 2009

2es Jornades de la Catosfera

Aquest passat cap de setmana a Granollers es van celebrar les 2es Jornades de la Catosfera (la blogosfera catalana), aquest cop anomenades CDigital’09.

Ha estat un esdeveniment interessant i com sempre en aquests casos et permet desvirtualitzar amb persones que només coneixes a través de la xarxa.


Només vaig assistir a les sessions del dissabte, i les dues taules que vaig trobar més interessants van ser les de
La construcció de la veritat i Mitjans 2.0. Aquí podeu veure el programa sencer.

S’ha d’aplaudir que en un event en el qual es parla de blogs, durant les intervencions es poguessin enviar qüestions i comentaris als ponents a través del
Twitter i del Google Moderator. Comentaris que quedaven reflexats a les pantalles que hi havia darrera els ponents.

Tot i que les sessions no estan organitzades per continguts temàtics dels blogs sinó per temes més transversals, com sempre en aquests events generalistes vaig trobar a faltar que es parlés de blogactivisme i de la relació dels blogs amb el Tercer Sector i els Moviments Socials. Anant a aquests events sembla com si l’activisme a la xarxa només fos polític o lingüístic. On són les ONGs que tenen blogs, les campanyes solidàries a la xarxa, o els cooperants que escriuen els seus blogs des de sobre el terreny?


També vaig trobar a faltar xerrades una mica més tècniques, entenc que és un event pel públic en general, però crec que es podrien tractar temes amb una mica més de profunditat. Quan la ponència es limita a presentar un projecte que ja pots consultar a Internet, sense que hi hagi una visió crítica o d'opinió, jo tinc la sensació de perdre el temps.


Tot i aquest parell de crítiques, la meva valoració de l’esdeveniment és globalment positiva, a més tenint en compte que s'ha organitzat en un temps rècord (enhorabona al Marc Vidal i a tota la gent de l'organització). Espero que hi hagi un
CDigital al 2010.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

La blogosfera catalana deu ser la lingüísticament més activa de l'estat. Entre premis, concursos i actes com el d'aquest cap de setmana (que, dit sigui de passada, em vaig perdre), a Catalunya qui no té un blog, no existeix! :-)

Està bé -i té sentit- l'observació que fas. S'entén que, per tractar-se del teu àmbit blocàire, t'interessi especialment el que passi. I la resta de blocàires t'agraïm la defensa, perquè llegir-vos ens aporta informació potser imprescindible.

Salut, Edu.

zel ha dit...

Jo també m'ho vaig perdre, com és costum en mi...a caseta falta gent... petons, maco!