13 de febr. 2009

Slumdog Millionaire

Avui s’estrena Slumdog Millionaire (nominada a 10 oscars), una pel·lícula que esperava feia moltes setmanes, des de que en Marc me’n va parlar.

Slums
és el terme amb el que s’anomenen els barris de barraques a les grans metròpolis índies i dog és l’expressió molt despectiva amb la que alguns es refereixen als seus habitants. La traducció seria doncs, Gos de barraques milionari.

La pel·lícula és de
Danny Boyle (Trainspotting, The Beach) i l’argument gira al voltant d’un adolescent d’un barri marginal de Bombay que participa al concurs ¿Quién quiere ser millonario? I quan arriba a l’última pregunta és detingut i sotmès a un interrogatori perquè ningú es creu que un noi com ell pugui conèixer les respostes a totes les preguntes del concurs. En el transcurs de l’interrogatori el noi evoca episodis de la seva vida als slums de Bombay.

Sembla ser que la pel·lícula ha aixecat molta
polèmica a l’Índia abans que l’estrenessin. Per un costat les crítiques venen de l’interessant però molt edulcorat i gens realista sector del Bollywood, aquests es queixen de la imatge que es dóna de l’Índia (a les seves pel·lícules rarament es veu la pobresa). I per un altre costat, alguns representants de barris marginals creuen que la pel·lícula és despectiva amb els habitants dels slums.

Quan l’hagi vista podré donar la meva opinió. Però de moment puc dir que coincideixo amb manifestacions que he llegit provinents de
Save the Children i Sonrisas de Bombay. Acostar la realitat dels 120 milions de nens pobres de l’Índia al públic general, em sembla molt positiu.

Us deixo amb el tràiler (en castellà) i ja escriuré una ressenya després de veure-la.


6 comentaris:

Cristina ha dit...

Jo també la vull veure. A veure si la propera setmana m´hi apropo al cine. Si és d´en Danny Boyle segur que no deixa indiferent a ningú.

Ferran ha dit...

Caram, només em sonava el títol però no en sabia res. He llegit el que expliques, he vist el tràiler i sé que no me la perdré per res del món! -El tema em sembla molt atractiu, però a més... és que sóc un ultrafan del "Quién quiere ser millonario"! A Alemanya el fan dos cops per setmana, i fins i tot ara que sóc a Barna me'l miro per internet!! :)
Ah, i la cançó de la segona meitat del tràiler m'encanta; quins records! -Sí, aquesta no me la perdo.
Bon cap de setmana, Edu!

Edu ha dit...

És cert Cristina, Danny Boyle té un segell molt particular.

Jaja Ferran, jo només he vist la versió espanyola del programa, la que feia en Sobera, i la veritat és que és un format que enganxa. A veure que tal la peli!

Bon cap de setmana!

Ferran ha dit...

Edu, l'he vista! Ahir al vespre. Deu n'hi do, com és de dureta. Però em va agradar.

pilar ha dit...

Jo també vaig anar al cine per veure-la, però no vaig poder aguantar tanta crueltat, em feia massa mal. Em sap greu dir-vos que vaig haver de marxar.
Pilar "la mother"

Edu ha dit...

Doncs jo encara no l'he vista Ferran i Pilar, ja m'han avisat que és bastant dura.

Els 8 òscars encara me'n fan venir més ganes.

A veure si aquesta setmana hi vaig i en faig una ressenya!