5 de febr. 2009

La maledicció de ser nena (IV)

Aquests posts s’han acabat convertint en una sèrie dins d’aquest blog (veure I, II, III). Avui va dedicat a denunciar els prop de tres milions de nenes que pateixen cada any la mutilació genital femenina (MGF), principalment en 28 països d’Àfrica però també en alguna regió d’Àsia.

Les conseqüencies d’aquestes mutilacions són evidentment els danys físics i traumes psicològics i emocionals, però també altres menys coneguts com complicacions en el part i un major risc de contagi del VIH/sida.

Però no tot són males notícies, llegeixo a canalsolidari.org que “Els Mossos d'Esquadra van evitar el passat any que 104 nenes que viuen a Catalunya fossin sotmeses a mutilacions genitals, gràcies a la tasca preventiva que duen a terme amb les famílies en les quals detecten situacions de risc”.

Sembla ser que l’entrada en vigor al juliol passat d'un protocol d'actuació per aquests casos ha disparat el nombre de nenes que s’han pogut salvar de les mutilacions.

El treball dels Mossos d’Esquadra i el d’ONGs com l'Associació de Dones contra la Mutilació Femenina AMAM, està evitant que alguns africans que viuen a Catalunya fugin als seus països perquè les seves filles siguin mutilades.

La imatge que il·lustra el post és de Insurgencia Gráfica.

1 comentari:

Ferran ha dit...

Aquest cop no em referiré al fet de què parles, amb el teu permís, sinó a una qüestió colateral: la policia fa, molts cops, bona feina; més sovint caldria tenir-ho en compte.

Pel que fa a l'ablació, en fi... una salvatjada que, sembla, poc a poc va perdent supporters.

Salut, Edu.