18 de gen. 2009

Instants de Bombay. Dissabte de fotos i llibres

Ahir dissabte vaig arribar-me a Barcelona per visitar l’exposició fotogràfica “Sonrisas de Bombay”, amb fotos de Marta Moreiras y Francesc Melción.

Com ja he comentat alguns cops en aquest blog,
Sonrisas de Bombay és una ONG catalana fundada per Jaume Sanllorente, que fa projectes per aconseguir un futur més just i digne pels sectors més pobres de la ciutat índia de Bombay.

L’exposició té fotografies que mostren la cara més dura i crua de Bombay, i també fotografies dels projectes que porta a terme l’ONG. Aquestes últimes, plenes d'uns sonriures que dóna gust contemplar.


A part de l’indiscutible valor artístic de les fotografies, que són excel·lents, l’exposició té evidentment un component important de sensibilització, i explica de forma didàctica i molt planera quina és la situació a la caòtica macro-ciutat dels contrastos, Bombay.


Si us ve de gust veure-la, teniu temps fins el 31 de gener. L’exposició es fa a la
Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret (Roger de Llúria, 5).

Era el primer cop que anava a la Llibreria Claret, de la que destacaria els seu fons editorial en Humanitats i Religions, i en vaig sortir amb l’Ètica d’Epicur (Proteus, 2008), que em vaig llegir sencera al tren de tornada. Quan pugui en faré la ressenya.

Després també vaig passar per la
Llibreria Altair on vaig comprar-me Kim de Rudyard Kipling (Mondadori, 2006), i finalment per La Central del Raval on em vaig endur la traducció al català de Terricabras de l’Ecce Homo de Nietzsche (Accent Editorial, 2008).

Un dissabte de fotografies i llibres a Barcelona.


7 comentaris:

Cristina ha dit...

Veig que va ser un dissabte ben aprofitat. Conec les tres llibreries de les que parles. La Claret la vaig descobrir fa poc. De fet la coneixia però he vist que l´han remodelat i ampliat fa poc, ampliant una mica la tipologia de llibres. Abans eren bàsicament de caire religiós-cristià. Amb l´Altaïr em passa que quan entro m´hi quedaria a viure,jejeje. Gràcies per la recomanació. Passaré a veure l´exposició de fotos. Gràcies!

zel ha dit...

No pares, i, curiosament, no em sorprèn el que esculls...serà que ja vaig coneixent els teus punts dolços...

Ferran ha dit...

Caram, Edu, això sí que és aprofitar el temps. Si, a sobre, la renfe no et va espatllar la jornada és que ahir, definitivament, era el teu dia :-)

Merci per la info, i bona setmana.

Edu ha dit...

Cristina, tens raó, l'Altaïr és per quedar-s'hi a viure una temporada. A Girona també tenim una llibreria de viatges esplèndida, tot i que no tan gran, la Ulyssus.

Zel, Kim de Kipling era fàcil que no sorprengués, perquè transcorre a l'Índia. Però Epicur i Nietzsche eren més difícils de preveure eh!

Ferran, la Renfe va complir tant a l'anada com a la tornada. El dissabte es viatja força tranquil. Si vols viure una aventura de debó, agafa un tren de BCN a Girona el divendres a la tarda...

Sonia y Juan ha dit...

Molt interessant la informació sobre Sonrisas. Llàstima que potser no tinguem temps de pujar a Barcelona per veure-la, això de ser de províncies té els seus inconvenients ;-)

Sent Sonrisas com és, no és d'estranyar que l'exposició estigués a la Sala Pere Casaldàliga. Personatge del que podries fer alguna entrada, si és que no l'has feta ja.

Records des de Tarragona.

Fina ha dit...

Fins el 31 dius?. Val, gràcies!.

Uf Bombay, el que es veu i es viu...

Bona lectura tinguis.

Edu ha dit...

Sònia i Juan, de fet tinc pensat parlar un dia de Casaldàliga a la secció "persones clau", que la tinc molt abandonada...

Fina, gràcies, Bombay és aclaparadora. Visitar-la és una experiència de les que difícilment s'obliden.