5 de gen. 2009

Desmontant els tòpics de Gaza

Avui gràcies a un apunt del blog La Veu del Sud, he llegit un article de Monica G. Prieto: Desmontando los tópicos de Gaza.

Us copio el començament i us invito a llegir-lo sencer:

Ver la cobertura de los acontecimientos en Gaza en los canales de televisión árabes y en los occidentales es como asomarse a dos mundos diferentes. Influidos por la corriente de opinión promovida por la Administración de Washington, próxima a Israel, los medios europeos y estadounidenses han asumido medias verdades como hechos, ignorando la situación global en la Franja y muchos de los recientes acontecimientos políticos imprescindibles para comprender qué está ocurriendo.

Para entender el masivo movimiento de solidaridad que se está viviendo en los países musulmanes hacia Gaza es necesario contextualizar los hechos y desmontar algunos de los tópicos. Estos son algunos ejemplos.

[…]
Llegir-lo sencer.

4 comentaris:

Ferran ha dit...

Edu, un apunt: també aquests dies veig tant els informatius de TV3 com els de l'ARD (la TVE1 alemanya, per entendre'ns). Tan la línia editorial dels uns com dels altres, especialment en el cas de TV3, està molt lluny de justificar la postura israeliana en el conflicte actual, i en el conflicte des que és tal (o sigui, fa 60 anys).

Una cosa és la postura dels governs europeus, realment repugnant -també- en aquest tema, però una altra és la de molts mitjans, que expliquen perfectament la situació, fins i tot d'intent de genocidi, que viuen els palestins a casa seva, des de fa dècades.

Salut.

Edu ha dit...

Certament Ferran, però no tots els mitjans som com TV3 o l'ARD. Pensa en les justificacions que donen des de la COPE o La Razón...

Eduard ha dit...

Hola Edu.

El que em resulta estrany és que un mitjà com "el Mundo" s'avingui a publicar un article com el que ens has fet arribar, és realment tot un detall !!!

Salut i €

Edu ha dit...

Sí, és curiós que aparegui a El Mundo precisament.

La Mónica G. Prieto és corresponsal a Beirut. Suposo que fins i tot El Mundo té periodistes "independents".

Jo havia llegit algun article seu a Rebelion.org, un mitjà bastant més "alternatiu" que El Mundo.