28 de nov. 2008

Un altre dia tràgic a l’Índia

A hores d’ara encara no se sap exactament ni què ha passat ni què està passant a Bombay. Moltes informacions són confuses i contradictòries.


Després de l’onada d’atemptats començada dimecres, aquesta matinada ja es parlava de 130 morts i més de 300 ferits. I sembla que encara queden alguns ostatges retinguts per alliberar.

Els llocs atacats eren molt turístics, i de fet jo n’havia visitat alguns els 2007, com l’Hotel Taj Mahal o el Leopold Cafè, locals emblemàtics del barri de Colaba. Que trist que passin coses així.

Sembla ser que un grup desconegut, Mujahidins del Deccan ha reivindicat els atemptats. De fet només fa sis setmanes un grup anomenat Mujahidins de l'Índia van matar vint persones a Nova Delhi. Altres informacions diuen que el grup és Lashkar-e-Taiba (Exèrcit dels Purs). Exèrcit dels Purs Cabrons deu ser.

M’alegra saber que els amics de Sonrisas de Bombay i els seus col·laboradors i beneficiats estan bé. Els seus projectes estan força allunyats de Colaba, en zones gens turístiques situades més cap al nord. Al seu blog han anat publicant la informació que els anava arribant, una feina gens fàcil per les constants contradiccions.

Els mitjans de comunicació espanyols i catalans per cert, sembla que només parlen del Taj Mahal, l’Oberoi, l’Esperanza Aguirre, i les delegacions del Parlament Europeu. Potser és normal, no ho sé, però què passa amb la informació sobre els atacs a la super concorreguda estació Chhatrapati Shivaji Terminus? I al Cama Hospital? I al Leopold Cafè? I a la resta de llocs (Girgaum Chowpatty, Vile Parle, Metro Adlabs)?


3 comentaris:

Ferran ha dit...

Esperava trobar alguna referència a aquests fets, en el teu blog, com així ha estat.

Pel que fa a l'últim paràgraf, permet-me que doni la meva opinió com a periodista: el canal 3/24, que podria ser útil i un veritable canal de notícies, està infrautilitzat; en lloc de repetir les mateixes notícies cada 30 minuts, haurien de donar informació com la que comentes. El mateix passa amb altres canals d'informació continua de l'estat. Quin malbaratament de recursos!

kennen ha dit...

aixo és terrible.

la veritat és que no se'n treu l'aigua clara

Edu ha dit...

Totalment d'acord Ferran, sempre he pensat que el 3/24 està desaprofitat. En comptes de repetir i repetir, podrien tractar les notícies amb més profunditat.

Avui (4 dies després des de l'inici) és el primer dia que he pogut llegir un article complet i exhaustiu sobre els atemptats. Ha estat a El País.

Sí Miki, ha estat terrible. L'entrada del jihadisme a un país que té més de 100 milions de musulmans és realment preocupant.