2 de nov. 2008

Pensament nº31: empresonar la llibertat en nom de la llibertat

Ningú no nega al liberalisme la glòria d'haver divulgat els ferments de la llibertat als quatre vents. En cert sentit, la llibertat de premsa, de pensament, de creació té, com a mínim, l'avantatge de denunciar l'engany del liberalisme. No es tracta, en el fons, de la seva més bella oració fúnebre? Doncs els sistema és tan hàbil que empresona la llibertat en nom de la llibertat.

Raoul Vaneigem

4 comentaris:

Ferran ha dit...

La llibertat del liberalisme té més de presa de pèl que no pas de llibertat. Si ens passem la vida pendents de les decisions d'altres! (del BCE, del cap, dels governs que fan i desfan lleis segons com es lleva el dia...). Llibertat? Per escriure blogs, això sí, però...

Mireia ha dit...

Interessant reflexió...suposo que en cap sistema mai es podràs ser lliure del tot. Tal com diu el dit: la teva llibertat acaba on comença la de l'altre.

NeydaC ha dit...

Hola Edu! Nunca había dejado un comentario porque no me había pispao antes del traductor del blog..y es que de catalán no hablo ná de ná ;)

Y del pensamiento que has colgao..es como mínimo perturbador, ¿no? no se, me recuerda a eso de que del caos nace el orden o que antes de la tormenta viene la calma.

Bss

Edu ha dit...

Ferran, tens tota la raó, en certa manera és una presa de pel. Llibertat escassa i igualtat nul·la.

Mireia, no hi ha sistemes perfectes, però n'hem de buscar de millors del que tenim ara.

Neyda que tal! Antes tenía el traductor más escondido, lo he subido para que lo podáis usar más fácilmente. No funciona perfecto pero no está mal. Respecto a lo que dices, esperemos que sí, que del caos surja un nuevo orden :)