4 de nov. 2008

Blogs i solidaritat. Un passeig (II)

Continuant l’esperit d’una entrada que vaig escriure fa temps, us convido a visitar alguns dels blogs amb causa que he anat recopilant des de llavors.

  • Entre los simios: en Dani treballa al món de la Cooperació al Desenvolupament, i ha fet periodisme social durant molt de temps. Descriu el contingut del seu blog d’aquesta manera: Idees sobre solidaritat internacional, cooperació, Nord/Sud, comunicació, pau i DDHH. Reflexions i soroll per remoure conciències en un planeta de simis.
  • Lápices para la Paz: el blog de l’Alícia acaba de fer dos anys, i s’ha endut un bon regal d’aniversari: el primer premi en la categoria Mejor blog solidario dels Premios 20blogs! (20Minutos.es) i el premi al blog més popular també dintre aquests premis. Lápices para la Paz neix com una iniciativa que consisteix en portar material escolar a nens i nenes que pateixen conflictes armats. Indispensable.
  • La veu del sud: es tracta del blog de l’ONG Mans Unides, engegat el setembre passat i que els responsables descriuen, i utilitzo les seves paraules, com un nou mitjà de conversa i relació entre les persones que fan Mans Unides i tots aquells interessats en els temes de solidaritat, cooperació i voluntariat a la xarxa.
  • Un cooperant a Baja Kunda: en Jesús escriu el seu blog des de Baja Kunda a Gàmbia, on està treballant de cooperant amb l’ONG Alpicat Solidari. Cada un dels seus articles ens transporta a Gàmbia, i ens permet entendre una mica més la realitat d’aquell país.

4 comentaris:

Mans Unides ha dit...

Un llistat molt útil! i gràcies per esmentar-nos!

NeydaC ha dit...

Hola guapis! Gracias por mencionarme, que ilu! Una pena que no puedas venir al encuentro Blog&Activismo. A ver si para la próxima te pillamos menos lejos.

Namasté.

Silvia ha dit...

Hola Edu! Gràcies!!! Això que diu la Neyda em fa pensar sobre si podríem organitzar una trobada semblant que ens quedi més a prop als d'aquí. Com ho veus? Podríem fer un estudi de camp per veure com està la cosa i què diu la gent :)

Edu ha dit...

De res a tots i totes! Un plaer llegir-vos.

Sílvia, sí que seria interessant fer una trobada més a prop! Segur que trobem gent que s'apuntaria.