17 d’oct. 2008

Els Premis Nobel Alternatius

Els Right Livelihood Award 2008, que serien algo així com “Premis a la Correcta Manera de Viure” es donen a aquells qui treballen amb visió excepcional en benefici del planeta i els seus habitants. Els premis són coneguts popularment com els Nobel Alternatius.


Els premis van ser fundats el 1980 per “honrar personalitats que proposen solucions correctes i exemplars als reptes del món actual”.


Aquest 2008 els premis tenen clarament rostre de dona:


Krishnammal y Sankaralingam Jagannathan: són un matrimoni indi premiat per tota una vida de dedicació a la justícia social i al desenvolupament humà sostenible.Amy Goodman: premiada per la seva aposta per un periodisme polític independent, amb el programa Democracy Now!‘, que dóna veu a aquells i aquelles excluïts pels mitjans de comunicació habituals.Asha Hagi: una somalí premiada per la seva feina en el procés de pau somalí i pel treball fet a favor dels drets de la dona al seu país.Monika Hauser: una ginecòloga premiada pel seu treball amb dones que han viscut violència sexual en alguns dels països més perillosos del món.


5 comentaris:

Cristina ha dit...

Doncs crec que és un bon reconeixement. Dels premis que comentes només coneixia el de la ginecòloga. És important saber que hi ha gent que es mulla per ajudar els altres. Jo reconec que estic molt acomodada a casa meva, amb la meva tranquil.litat però també amb les meves cabòries. No hi ha res perfecte. Feliç diumenge!

zel ha dit...

Només coneixia l'Amy Goodman ( i encara no ho sé escriure)
Però hi ha premis que s'han de començar a valorar...
Petons, maco!

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola Eduard

Doncs jo no coneixia aquets premis ni els premiats. Em semblen una iniciativa genial.

Salut

Carmen ha dit...

Quan he llegit aquest post, he recordat una cosa que diu sempre Hernán Zin, i és que la clau per a aconseguir un futur millor, está en mans de les dones... per això mateix, i com una mostra més que confirma la teoría de Hernán, potser no és casualitat que les premiades siguen dones, cosa que té doble mèrit, perquè tots sabem que són molts els obstacles i dificultats que han de patir les dones, especialment en els països del tercer món...

Com a curiositat, dir que el nom d´una de les premiades, Asha, vol dir Esperança en bengalí... sempre he pensat que hi ha noms molt ben posats, com en aquet cas... ;-)

Enhorabona a les premiades, y a ti Eduard, pel teu magnífic blog...

Petons de la sirena :-)


PD: Demane disculpes si hi ha alguna errada, pero volia escriure com tots ací, encara que el valencià no és exactament igual que el català, i encara que quasi mai tinc oportunitat d´emprar-lo...

Edu ha dit...

Hola Carmen, un plaer veure't per aquí. Aquí pots escriure com vulguis. I ho has fet molt bé!