11 d’ag. 2008

Open day i més visites

Fa unes setmanes hi va haver els primers examens del curs escolar, del que nosaltres en diríem la primera avaluació. Aquest diumenge va ser l'open day, en que els pares dels alumnes podien venir a l'escola acompanyats dels fills per veure les notes, revisar els exàmens i fer consultes als professors. Va ser realment molt interessant conèixer els pares d'alguns dels alumnes que tinc a classe.

Aquests dies també hem tingut visites a Bagepalli. El dissabte a la tarda va arribar en Rikki, anterior voluntari, amb un amic i tres amigues, i s'hi va afegir un altre amic el diumenge al matí. Han estat per aquí un parell de dies veient els projectes i avui ja han marxat cap a Bangalore per continuar la seva ruta. D'esquerra a dreta: En Gerard, l'Aram, l'Adriana, l'Alba, la Tona i en Rikki.

7 comentaris:

Montserrat ha dit...

Hola Edu. Jo només et felicito pel treball que has fet a l'escola i donar-te les gràcies per haber-nos permès seguir les teves vivencies. Et trobarem a faltar. Continua per aquest camí. Una abraçada.

adikari ha dit...

No deixa de sorprendre’m la occidentalització de la India. Un país amb tanta saviesa ancestral, exportadora de ensenyances i filosofies de tant abast com el budisme, l’induisme o el mateix vedanta del que a vegades has parlat des d’aquest mateix blog.
Se’m fa estrany que un país així li toqui passar per un procés d’allunyament del seu saber tradicional mes profund i hagi de d’experimentar transitar per una experiència molt mes occidental de aprenentatge, competició, exàmens, etc.
Tampoc deixa de sorprendre’m que les persones d’aquí ens considerem capaços d’anar a ensenyar o ajudar en un país com aquell on des del meu punt de vista no més si pot anar a aprendre. Creure que podem ajudar o ensenyar no deixa de ser un altre tic típic del nostre estimat occident!
Aquesta es una reflexió personal que no pretén ensenyar res a ningú, que ningú s’ho prengui malament. Personalment em complau saber que en cada moment a cadascú i a tothom li esta passant exactament allò que ha de viure.

najoana ha dit...

Respecto l'opinió d'adikari,però no la comparteixo.Una de les maneres d'ajudar a la gent de cara al futur és proporcionar-los coneixements que els donin l'opció o l'oportunitat de millorar les seves vides.Això no està renyit en absolut amb que un pais tan ric en tradicions i filosofies com l'India,ho segueixi sent.Com també tinc clar que la majoria de gent com l'Edu,hi va a compartir coneixements i per suposat,a enriquir-se personalment al poder conviure amb gent de qui aprendre cada dia.Trobar gent que t'obri el seu cor com en aquest lloc no és fàcil.

Ferran ha dit...

Segur que heu estat fent una bona feina, i segur també que aquests nanos agraeixen l'interès de persones que, sense cap obligació, se'n van a l'altra punta del món per compartir els seus coneixements i adquirir-ne de nous. L'intercanvi només pot ser enriquidor per les dues bandes. Enhorabona!

Oriol ha dit...

Em sembla que concloure que uns examens són una occidentalització que corromp la cultura mil·lenària d'un país com l'Índia és una mica exagerat.
Entenc el punt de vista que expressa l'adikari, però personalment crec que resultaria un error tant gran pensar que no tenim res a apendre d'altres cultures com creure que nosaltres no tenim una cultura per compartir.
La feina dels voluntaris, necessaria i reconeguda, es precisament anar a llocs necessitats per pendre part activa i assistir al canvi, no per convertir-se en mers observadors.
Ho entenc com una influència recíproca, i és una experiència que conduïra inevitablement a un enriquiment personal, però a la tornada, crec que per damunt dels coneixements, experiències i sentiments que un voluntari s'ha pogut emportar de la seva destinació, l'autèntic canvi al desenvolupament estarà en els coneixements, experiències i sentiments que haurà deixat a la gent que l'ha acollit.

Bona feina Edu!

Edu ha dit...

Gracies Montserrat! Tranquila, el blog continuara amb India o sense.

Adikari, confons desenvolupament amb occidentalitzacio. Jo no vaig a l'India a occidentalitzar ningu. L'occidentalitzacio de l'india ve del colonialisme angles no pels projectes de cooperacio.

Jo sempre he dit que la relacio es en els dos sentits i que rebo mes del que dono. Pero d'aqui a dir que no podem ajudar en res, ho sento pero es una xorrada d'algu que s'ha quedat amb una visio romantica de l'india, on tot es com ha de ser i on no tenen cap problema, on els pobres resignant-se augmentaran el seu karma i tindran una propera vida millor... si-us-plau..

Pensar que els examens es una cosa d'occident ja es la bomba. Com et penses que es transmitia la cultura vedica, et penses que els gurus no feien "examens" als seus deixebles? En dirien d'una altra manera aixo si...

Gracies als altres pels comentaris!
Comparteixo la vostra opinio.

zel ha dit...

Sempre em resulta curiós veure com els cursos van diferents de casa, sóc encara tan etnocentrista, coi... Seriosament, envejo la feina i la il.lusió que hi poseu! Sort i salut!