7 d’ag. 2008

Creant vincles: Shanti Bhavan

Continuant la secció Creant vincles, avui els nens de 7è-A de l'escola Sri Pragathi Vidya Samasthe, saluden a Shanti Bhavan.

Shanti Bhavan és un projecte educatiu de l'ONG George Foundation. Es tracta d'una escola rural gratuïta per a nens i nenes de famílies sota el llindar de la pobresa. L'escola està situada a les afores de Baliganapalli, a Tamil Nadu, i està basada en la filosofia d'educar per a l'excel·lència. Es vol que els nens i nenes puguin anar, si ho volen, a la universitat i aconseguir feines que els permetin trencar els cercles de pobresa de les seves comunitats. És una boarding school, o sigui que els nens es queden a dormir allà.

És un projecte pel que tinc especial simpatia ja que allà vaig fer la meva primera estada a l'Índia com a voluntari. Hi tinc moltes amistats i si tot va bé, segurament els faré una visita llampec abans de tornar cap a Girona.

Actualment els nens més grans estan fent 11è, així que el proper curs 2009-2010 acabarà la primera generació el grau 12è i últim. Serà un moment realment molt especial. L'ONG està finançada bàsicament pels diners del fundador Abraham George, un indi que va tenir la sort de poder anar a estudiar als EUA i allà va fer fortuna montant diferents empreses de software. És un veritable emprenedor social, que ha demostrat que innovació i cooperació no estan renyides. Els diners però, tenen un límit, i actualment Shanti Bhavan està passant importants dificultats econòmiques. Mantenir una escola-internat gratuïta i donant un nivell d'educació tan alt, és molt car. Espero de veritat que puguin tirar endavant.

La següent fotografia és de l'any 2005 a Shanti Bhavan.