19 d’ag. 2008

Alegria i tristesa a Shanti Bhavan

Els dies 17 i 18 he estat de visita a Shanti Bhavan, l'escola part de la George Foundation, on vaig estar de voluntari el 2005-06.

El retrobament amb els nens i nenes va ser fantastic. Fins i tot els mes petits que jo no els havia donat classe i que ara ja estan fent 3er o 4rt s'enrecordaven de mi. Tots els alumnes que el curs passat feien 10e han passat els examens publics i han pogut passar a fer l'11e curs, tambe a Shanti Bhavan. Aquesta es realment una gran noticia. Quan jo els vaig tenir a classe feien 8e i la veritat es que han crescut moltissim.
Si el post es titula alegria i tristesa es perque Shanti Bhavan esta passant uns moments molt dificils. Tenen dificultats economiques importants i han hagut de retallar despeses per molts costats. La reduccio de salaris ha provocat que molts professors marxessin, tambe hi ha restriccions de l'us de l'electricitat, i s'ha suprimit l'snack que els nens menjaven a mig mati. Tambe s'ha prescindit dels conductors. Hi ha classes que s'han hagut de cancellar perque no hi ha professor, com la d'informatica.
He pogut parlat amb la directora de l'escola, Lalitha Law, i amb el fundador de l'organitzacio, Abraham George. Estan realment preocupats, i han iniciat una campanya per conseguir fons. Seria una gran llastima que un projecte tan especial i diferent del d'altres ONGs fracasses just en el moment que la primera generacio de nanos que van comencar al parvulari esta a punt d'acabar i graduar-se.
La visita ha resultat massa curta, i tots els nens i l'staff m'han demanat que torni aviat. He marxat amb un regust agredolc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Caray quants senyals "aressius" que es donen abans de marxar no?.
La sabiduria diu: Tal es a dalt com a baix, a dins com a fora.
Qualsevol cosa serveix per fer-nos estar atents.
Bon viatge.