9 de jul. 2008

Forkids-PVS

Segurament aquest hauria d’haver estat el primer dels posts que he escrit des de l’Índia. Tenia pendent explicar que fan exactament Forkids i PVS al districte de Kolar, a l’estat de Karnataka, Índia.

Forkids va nèixer a partir de l’estança a l’Índia durant un any (1999-2000) d’una de les sòcies fundadores, i de la seva col·laboració amb l’ONG Pragathi Vidya Samasthe (PVS). Forkids va nèixer doncs d’aquesta col·laboració, amb l’objectiu de prestar ajuda i col·laborar amb els programes de PVS.

PVS porta més de 10 anys treballant pel desenvolupament social. Actualment treballa a 25 pobles. L’objectiu final és aconesguir l’autosuficiència i autonomia de les diferents col•lectivitats beneficiades.

Projectes:

- Projecte d’apadrinament a l’àrea rural de Kolar:

Per garantitzar l’ensenyança general bàsica, atenció mèdica i una alimentació adequada als nens i nenes de la zona rural de Kolar, sense fer distinció de casta.

- Projecte de construcció d’una escola rural:
El 2002 es va començar la construcció de l’escola on estic treballant, i el curs 2005-2006 va començar a funcionar amb uns 300 nens. Està situada a Bagepalli, un poble d’uns 20.000 habitants. Recentment s’ha ampliat fent noves aules en un segon pis. I ja s’està pensant en futures ampliacions.

- Projectes per a les dones:

- Grups d’auto-ajuda
- Estalvi i micro-crèdits
- Women’s fund
- Assessorament legal a dones
- Generació de recursos
- Dones grans

- Projecte d’informació i intercanvi:

Diferents voluntaris del camp de la medicina i l’ensenyança (i ara també de la informàtica), han visitat el projecte per oferir formació, capacitació o per realitzar activitats en projectes concrets. També s’organitzen visites per als padrins, que poden conèixer els seus nens i col·laborar amb els projectes i activitats formatives.

- Projecte d’ajuda a l’hospital de SERA:

Forkids va col·laborar amb l’hospital de SERA, a partir de la iniciativa d’uns amics implicats en ajudar aquesta comunitat. Es tracta d’un hospital dintre d’una comunitat de 4.500 monjos tibetans exiliats, i atèn als monjos i a les poblacions veïnes sense recursos. Es troba al districte de Mysore.

3 comentaris:

marc ha dit...

Bones Phil,

Doncs jo no tinc tan clar que aquest hagués de ser el primer post. De la manera que has nat publicant ens ha servit per situar-nos una mica i per veure el lloc i les persones. Ara que ja veiem on ets i uns quants amb els que estàs, està molt bé que expliquis què hi fa exàctament l'equip de ForKids+PVS.

Que per cert he d'admetre que tot i que ja m'havies comentat coses sobre Forkids abans de marxar i que m'havia semblat interessant, després de llegir el post d'avui veig que és molt més interessant encara. Sobretot perquè fan molta feina i pel que sembla molt ben feta.

Fins la pròxima!
:P

najoana ha dit...

Ben explicat Eduard.La ong és petiteta però pel que veig fa molta feina.És una altra gota del oceà necesària com totes........Gràcies per l'informació maco,bona feina.Petons de tots.

Ferran ha dit...

Tan de bò en els TN es parlés cada dia del bé que fan alguns homes per altres homes. És una realitat tan real com l'altra, i en canvi s'entesten a parlar-nos només de desgràcies.