15 de jul. 2008

Eleccions a Capità

Ahir vam tenir l'elecció del capità de l'escola. Tots els nens i nenes (excepte els de parvulari) votaven a algun dels candidats i candidates que s'havien presentat.

El captain i el vice-captain són com uns delegats dels estudiants però a nivell de tota l'escola, i normalment pertanyen als cursos superiors (7è i 8è). Després cada classe també té un líder. Als indis els encanta això de les jerarquies.

El procés va ser com unes eleccions, amb paperetes, urnes, i fins i tot se'ls feia una marca al dit perquè no poguessin tornar a votar. A les fotos podeu veure part del procés, i els guanyadors. La vice-capitana és una noia, molt intel·ligent i bona estudiant. És la que jo hauria votat per capitana. Com a mínim hi ha hagut paritat, que això a l'Índia ja és moltíssim, perquè la societat és extremadament masclista.

6 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

salutacions des de l'enorme distància físic ai cultura que ens separa.
Molt bona experiència.
Sort

najoana ha dit...

Espero que algún dia,una de les noies sigui capitana..........temps al temps.Salut!

Jaume Puig ha dit...

Índia és una immensa democracia. I sembla tenir totes les condicions necessàries i alguna més per no ser-ho. Potser l'educació a la infancia ajuda.

Segueix gaudint i fent gaudir!

Ferran ha dit...

Si més no, explicar als nanos, des de petits, que és important poder "escollir els teus representants" ja és important! I si a sobre les "dones" (nenes, en aquest cas) també tenen opcions de "jugar"... no deuen estar tan malament, en termes de democràcia! Molt bé.

Dolors ha dit...

Edu!!!!!
Que tal per Bagepalli??? ara feia dies que no passava a visitar-te perquè a la costa tenim moltíssima feina, tot i que si la comparem amb anys anteriors ha baixat bastant!

M'he de posar al dia i llegir els altres posts, sembla que tot va bé, se't nota content.


Quina nostalgia!!! m'has fet pensar en el primer dia de cole i l'elecció dels delegats!!

Apa!!! que vagi molt bé i ja aniré passant.

Petons

Edu ha dit...

Gracies Jesus!

Si, a veure si el proper any la capitana es una noia!

Ok Jaume! A tu ja et queda poc per marxar :)

Es una democracia molt gran Ferran, pero plena de contradiccions i d'hipocresies.

Per Bagepalli de moment molt be Dolors, merci per passar!