12 de jul. 2008

De visita pels poblets de Kolar

Ahir al vespre, amb la Latha i la Reena de PVS, vam anar a visitar uns quants pobles del districte de Kolar. Es tractava de pobles beneficiats pels programes de Forkids-PVS. Va ser una excursió fantàstica.

El col·legi és sense cap dubte el projecte estrella, però visitar els poblets et permet veure la veritable feina que fa la gent de PVS amb l'ajuda de Forkids. Concretament vam estar a quatre pobles: Malligurkhi, Pillagutta, Kanagamakalapalli, Buttavaripalli. Vam repartir algunes de les pensions del projecte per a dones grans i vam tenir reunions per conèixer els problemes que van sorgint a cada poble. Pels pobles et trobaves amb nens i nenes que venen a l'escola i que estaven contentíssims de poder ensenyar-te on viuen i mostrar-te la seva família. Molts d'ells estaven fent els deures o assistint a classes de repàs, després cap a dormir i l'endemà aixecar-se aviat per agafar un autobús que tarda 45 minuts o una hora a arribar al col·legi.

Quan coneixes les històries personals d'algunes dones, i veus com han sortit endavant amb els grups d'auto-ajuda i els microcrèdits, t'adones de com és d'important el treball que van iniciar la Latha i l'Ali ja fa deu anys.

Us he adjuntat tres fotos, però les millors són les que no vaig fer. Eren moments molt íntims i treure la càmera provoca una mini-revolució, els nens es tornen bojos i passes a ser el centre d'atenció de tothom. A més, ja no hi havia llum, i aquests pobles estan molt mal il·luminats, això deixant de banda els constants talls de llum a tota l'àrea. Així que us haureu de conformar amb aquestes.

Ja començo a conèixer els noms d'alguns dels nens i nenes, a la segona foto les dues nenes del davant a l'esquerra són l'Asha i la Sarita de segon curs, que a classe xerren tota l'estona. I el de la fila del darrera a la dreta és en Naveen.

D'aquí deu anys quan aquests nens siguin adults es veurà realment l'impacte de tot el que s'ha estat fent fins ara.

A l'última foto per cert, la de l'esquerra que aguanta la nena és la Latha, la directora de l'escola.

6 comentaris:

noica ha dit...

Hola Eduard, soc la Monica, la germana del Ricard/Rikki, que va estar fent de professor d angles durant tot un curs (2006-2007) a l escola de PVS. Amb els meus pares el vam anar a visitar el desembre del 2006 i vam tenir l honor de ser els convidats de l Ali, la Latha i la meravellosa familia que han construit al voltant de PVS. Tambe vam visitar aquests poblets, inclos Kanagamacalapalli, on viu el nostre apadrinat, en Vinay. Suposo que ja saps que el Ricard arriba avui dia 12 a Bagepalli. El meu company Jaume i jo ara estem a Kochi (escric des d un cibercafe, d aqui la manca d accents) i tenim previst arribar a Bagepalli el dia 14, si tot va be. Espero que ens coneguem alla.

Edu ha dit...

Ei hola mònica! Sí en rikki ja va arribar ahir al vespre. Demà us estarem esperant! Aquí ja tenen ganes de veure-us ;)

Anònim ha dit...

Hola Eduard, soc la mare de la Mònica i el Ricard. Avui he vist les últimes fotos penjades de la teva pàgina i m'ha agradat molt la primera perque surt el nen que tenim apadrinat, (el Vinay). Es el que està al mig amb la camisa de quadros. Saluda a la Latha i a l'Ali i a tota la meva familia. Espero que ens coneguem a Barcelon a.

najoana ha dit...

Hola maco,
ja tenia ganes d'arribar de pl d'aro per veure el blog.Ja veig que aquesta excursió t'ha aportat un munt d'emocions i sentiments.Les fotos per les condicions que tenies de llum estàn prou bé.Però com tu dius n'hi ha que no pots fer i que t'agradaria fer-les;d'alguna manera les guardes en el cor per sempre i quan tornis a casa ja ens ho explicaràs.Estic contenta de que tinguis visita que això quan estàs fora sempre s'agraeix.Saludal's de part meva.Per cert,la Latha té cara de ser una una persona molt maca.M'inspira bones sensacions.Sé que et cuidarà bé. Fins una altra estona .Petons i una abraçada de tota la familia.

nini ha dit...

Ostres els ulls d'aquests nanos ho diuen tot!!!!!

Edu ha dit...

Ei la Mónica i en Ricard són fantàstics. Segur que la mare hi ha tingut molt a veure. En Jaume (o James com li diuen per aquí) també és encantador!

La seva visita ha estat molt interessant, i els nens han disfrutat de valent.

Lo de conèixer-nos, segur que tindrem l'oportunitat!