20 de maig 2008

Stiglitz a Girona

Joseph Stiglitz (Gary, Indiana, 1943) impartirà una conferència el 29 de maig a les 17:00h al centre cultural La Mercè de Girona. L’acte ha estat organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.


Stiglitz
, actualment professor a la Columbia University, va ser guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l’any 2001, i és el creador d'alguns conceptes bàsics de les teories del risc moral i la selecció adversa, fonamentals per a la interpretació del funcionament dels mercats.

Són coneguts els seus pronunciaments crítics en relació a les directrius del Fons Monetari Internacional envers els països en desenvolupament i amb dificultats econòmiques. Va ser vicepresident del Banc Mundial per al Desenvolupament Econòmic entre 1997 i 1999 (d’on va ser forçat a dimitir) i va presidir el Consell d'Assessors Econòmics en el govern del president Bill Clinton. Durant els últims anys s’ha manifestat com una veu molt crítica respecte el FMI i la política dels EEUU.

Ha escrit molts llibres, alguns força coneguts com “El malestar de la globalización”, i en aquesta conferència parlarà de les idees que hi han darrera el seu últim llibre, “The Three Trillion Dollar War: The True Cost of the Iraq Conflict” (La guerra dels Tres Trilions de Dòlars: El veritable cost del conflicte a l’Iraq).

Promet ser interessant.

La sessió es farà en anglès (amb traducció simultània), en el Centre Cultural la Mercè (Pujada de la Mercè, 12 – Girona), el dijous, 29 de maig, a les 17.00h. Entrada gratuïta. Cal reservar plaça a la secretaria de la Càtedra Ferrater Mora: Tel. 972 418019 - Fax: 972 418978 - A/e: dir.cfm@udg.edu.

3 comentaris:

Carles Sampietro Lara ha dit...

Caram, darrerament venen molta gent important per les terres de Girona.

Anna ha dit...

Hola Edu,

Jo estic apuntada. Ens veurem?

Edu ha dit...

Ei hola Anna, sí, jo ara m'acabo d'apuntar, així que sí que ens veurem.