1 de maig 2008

Fòrum Alternative Channel

Ahir vaig assistir durant tot el dia al Fòrum Alternative Channel a la Casa Convalescència del recinte de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Alternative Channel és un canal internacional sobre desenvolupament sostenible i acció humanitària. El primer Fòrum Alternative Channel, organitzat en col.laboració amb la Fundació Iwith, tenia l'objectiu d'apropar noves aplicacions d'Internet, xarxes socials i web 2.0 als actors del desenvolupament sostenible.

El programa (amb seminaris, tallers i espais per presentar projectes innovadors) el podeu llegir
aquí, i va comptar amb la presència d’experts internacionals en l’ús de les TIC al servei del Desenvolupament Humà.

Va ser un event molt interessant. Em van agradar especialment el cara a cara entre
Thierry Maillet i Margarita Rivière moderat per Jaume Albaigès, i la taula rodona sobre xarxes socials i web 2.0 com a eines de mobilització planetària (amb Jordi Duran, Johan Farid Khairuddin, Kevin Darling i Amy Weesner).

La conferència central la va impartir Rigoberta Menchú Tum, premi Nobel de la Pau, acompanyada pel monjo tibetà Thubten Wanchen, president de la Casa del Tíbet de Barcelona.

El titular a Vilaweb ha estat: Rigoberta Menchú: 'La tecnologia és un patrimoni sagrat de la humanitat i tots tenim dret de rebre'n els beneficis'.

Per més informació podeu mirar el web de l’event o llegir el seguiment que n’ha fet en Jaume Albaigès al seu blog.

3 comentaris:

kennen ha dit...

segueixo incomplint el meu ferm propòsit de no ser el primer en comentar, que ratlla, però mira, avui és u de maig.

saps què estaria bé? que d'alguna manera ens informessis per avançat d'aquestes coses, perquè clar, com que fas el post sempre que ha passat, els que no vivim tant de peus a terra com tu ens hem de complaure amb llegir el que ha estat i mai sabem quan passen aquestes coses.

imagino que com a informàtic i amb el postgrau que tens aquesta conferència et va aportar molt.

cuida't!

Edu ha dit...

Tens tota la raó, hauria d'informar també a priori, i així ho volia fer, però em va passar per alt.

Prenc nota per futurs events!

Cristina ha dit...

Molt interessant! Et dic com en Kennen. Ara que t´he descobert m´agradaria conèixer aquests aconteixements per avançat. Per cert dies enrere li vaig fer una abraçada al Thubten Wangchen i em va semblar una persona encantadora.