11 d’abr. 2008

Oportunitats de pau pel 2008

Sovint la gent que parlem de temes de cooperació, activisme, acció social.. tendim a presentar l’ampolla mig buida. Al blog Entre los Simios ens ensenyen que també podem veure l’ampolla mig plena.

L’Escola de Cultura de la Pau de la UAB, després dels anàlisis de l’any 2007 en matèria de construcció de la pau destaca vuit escenaris que constitueixen oportunitats de pau per l’any 2008. Les oportunitats són:

La posibilidad de lograr la paz en Uganda tras más de 20 años de conflicto armado; las perspectivas de desbloqueo del proceso de paz en Costa de Marfil; la viabilidad de la firma de la paz definitiva con los dos grupos armados históricos de la región filipina de Mindanao; las perspectivas de consolidación del proceso de transición en Haití; la oportunidad de equilibrar paz y justicia en Burundi ante la posible agilización en la creación de los órganos de justicia transicional; la puerta abierta en Myanmar a una potencial democratización del país; los pasos hacia la firma de un tratado internacional de prohibición de las bombas racimo; y el impacto positivo que la declaración de Naciones Unidas sobre los pueblos indígenas, firmada en 2007 tras dos décadas de debates, puede tener en la resolución de conflictos.
Esperem que no es quedin només com a oportunitats.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

Llegint aquest post anava pensant en els conflictes que s'han anat solucionant al llarg de les últimes dècades: Nicaragua; crec que a Guatemala també havien tingut una guerrilla que feia de les seves; Timor Oriental?; i què ha passat amb Chiapas?; l'IRA ja no existeix...

D'altra banda, a l'Àfrica no sembla que les coses millorin gaire, oi? A algú ja li deu anar bé, que segueixin donant-se bufetades.

Edu ha dit...

I tant que a molta gent ja els va bé.
Per exemple a Espanya que és un dels màxims exportadors de munició per armes lleugeres a l'Àfrica subsahariana.