4 d’abr. 2008

Manual d'una volta al món

Acabo de llegir Manual d’una volta al món de Sandra Canudas. Segons la contraportada el llibre vol emfasitzar els viatges de llarga durada i els anomenats sabàtics i ser una lectura útil per a qualsevol persona amb inquetuds per iniciar qualsevol tipus d’èxode internacional.

Després de llegir-lo em dóna la sensació que és un llibre bo per a la gent que no ha viatjat gaire. Però si heu voltat una mica, els “més de 100 consells davant un somni que ja és possible” us semblaran bastant obvis, realment jo n’esperava una mica més.

El capítol que m’ha agradat més és el primer: preparació personal per assumir el repte. La resta del llibre és un compendi de coses que si has viatjat una mica ja sabràs, però no deixa de ser un bon treball de síntesi.

En el capítol sobre allotjament, i tenint en compte que l’edició del llibre és de l’any 2006, considero gairebé un pecat que no hi apareguin citats projectes com el Couchsurfing o Hospitality Club, que permeten als viatjers allotjar-se a cases de persones dels llocs que visiten de forma gratuïta.

I en el capítol de l’equipatge, respecte lo de que en una volta al món qualsevol backpacker (“motxilero”) acaba envejant qui porta maleta, això és molt relatiu. Evidentment si fas una volta al món Barcelona-Londres-Tokyo-Sidney-Los Angeles-Nova York-Barcelona et pots endur maleta perfectament, però si fas la volta per països del sud i pretens moure’t amb transports locals jo sempre recomanaria motxilla. L’argument de que les motxilles només són útils quan fas trekkings no s’aguanta, i de fet les motxilles de viatge són diferents de les de trekking. Les maletes amb rodes serveixen de ben poc en llocs on els carrers no estan asfaltats, o quan t’has d’encabir en un autobús o tren que literalment va ple fins a vessar.

Com a conclusió, crec que és un manual interessant per aprendre a viatjar, però repeteixo, sobretot per gent que no hagi viatjat gaire.

1 comentari:

Asimetrich ha dit...

Bona crítica. Sempre he pensat que la motxilla és molt més versàtil. Per altra banda els viatges o sortides que més recordo i més he disfrutat han estat les de motxilero. Per mi no hi ha color, em quedo amb la motxilla i tot el món que l'envolta.