26 d’abr. 2008

Einstein i Tagore

Donant una volta per la secció sobre Rabindranath Tagore de El Poder de la Palabra m’he trobat amb la fotografia que hi ha sobre aquestes línies.

Desconeixia totalment que aquests dos Premis Nobel de Literatura i de Física s’haguessin conegut personalment.

Buscant una mica per Internet he descobert que Tagore va visitar Einstein el 1930 a Berlín i després Einstein li va tornar la visita.

Aquí podeu llegir una transcripció de la conversa que van tenir el 1930 (en anglès). La veritat és que és un plaer i un privilegi poder llegir la conversa entre aquests dos genis 78 anys després.

4 comentaris:

kennen ha dit...

de veritat que sento ser sempre el primer en comentar, serà la casualitat. però no podia deixar de fer-ho veient que, com sempre, t'avances a tots a l'hora de trobar i enregistrar coses interessants. el text que enllaces és magnífic, sempre s'agraeix veure que literatura i ciència poden anar agafats de la mà, és un gust.

fins aviat

Joan Barrios ha dit...

Encertada troballa! Es una feina a fer aquesta d'anar trobant correus o converses entre coetanis "de talla", crec que enganxa i és més útil que llegir llibres sencers, i a més et motiva per aprofundir si vols. Disfruta't!

Asimetrich ha dit...

Tota una troballa aquesta conversa, gràcies per posar el link. Ara bé, sembla difícil imaginar-los mantenint aquest diàleg tot fent una cerveseta i unes olives ;).

Edu ha dit...

Jajaja que no et sàpiga cap greu Miki! Avui precisament he llegit un apunt sobre la relació entre literatura i ciència al blog de Miquel Duran, un crack de la química: http://cenug.onyar.net/diari/edunomia/arxius/2008/literatura-i-ciencia.html

Joan, és cert, molts cops a partir de converses o correspondència, pots entrar més fàcilment al pensament d'aquests grans homes. Després evidentment sempre pots aprofundir amb llibres i més llibres.

Asimetrich, ves a saber :) Semblen seriosos però qui sap com eren en la intimitat. Tot i que crec que Einstein preferia el conyac a la cervesa ;)