22 d’abr. 2008

Educació per a tots?

Aquesta setmana del 21 al 27 d’abril és la Setmana d’acció per l’educació.

Llegeixo a CanalSolidari que durant tota la setmana la CME (Campanya Mundial per l’Educació) ha organitzat diferents activitats a tot l'Estat espanyol per sensibilitzar els més petits sobre la situació que viuen molts menors com ells que no poden accedir a l'educació. La més comuna d'aquestes activitats és la construcció d'un puzle gegant on els escolars inclouran les seves propostes per aconseguir una educació per a tots, un dels objectius del mil·lenni.

Segons l'Informe de Seguiment de l'Educació Per a Tots al Món presentat per la Unesco, la pobresa i la marginació són les principals causes que 72 milions de nens i nenes en tot el món estiguin sense escolaritzar. L'organització ha afegit que, malgrat que el 70% d'aquests menors viuen a l'Àfrica subsahariana i a l'Àsia Meridional i Occidental, a tots els països hi ha grups, que per diversos motius, estan exclosos dels sistemes educatius.
Segons la Unesco amb uns 11.000 milions de dòlars anuals es podria assolir l'objectiu de l'educació per a tots en els països de baixos ingressos. Només per fer reflexionar una mica us diré que a Europa ens gastem 11.000 milions en gelats anualment. Amb això evidentment no vull dir que haguem de deixar de menjar gelats! És perquè us feu una idea del poc que suposaria per tots nosaltres canviar les coses. Ja no poso dades de les despeses en armament perquè és directament per plorar (només cal que mireu el marcador del cost de la guerra a l’Irak que tinc a la columna de la dreta).

La nota positiva, a la fotografia podem veure la Manimala i en Vijay, que el 2010 formaran part de la primera generació que es graduarà a Shanti Bhavan, i que amb sort aniran a la universitat i es convertiran en actors pel canvi a les seves comunitats, al Tamil Nadu rural del sud de l’Índia.

PD: Avui que és el Dia de la Terra us recomano passa per La Carta de la Terra.