24 de març 2008

El llibre de Sonrisas de Bombay

El desembre passat vaig dedicar una entrada d’aquest blog per recomanar una lectura pel Nadal. Es tractava del llibre Sonrisas de Bombay. El viaje que cambió mi destino de Jaume Sanllorente (Plataforma Editorial, 2007). El motiu és que acabava de ser publicat i en feien la presentació a Barcelona.

Doncs bé el llibre ha estat entre els pendents de llegir fins ara, que ja l’he acabat. Jaume Sanllorente explica la seva història personal, de com va viatjar a l’Índia i de com la realitat que hi va trobar va canviar la seva vida. Explica la història de Sonrisas de Bombay, l’ONG que va fundar i que treballa a Bombay a favor dels més desfavorits d’aquella ciutat.

L’octubre passat vaig poder conèixer en persona els projectes que Sonrisas de Bombay desenvolupa a Vasai, al nord de Bombay. Així que la lectura del llibre m’ha resultat molt interessant per entendre l’origen dels projectes que vaig veure.

El treball de Jaume Sanllorente és un exemple d’entrega i sacrifici, una lliçó de com una persona suficientment motivada pot acabar realitzant canvis que afecten a milers de persones.

Havent treballat de voluntari a l’Índia, entenc les dificultats que haurà trobat i sóc conscient del mèrit que té haver tirat endavant el seu projecte.

Un relat molt recomanable, igual que el seguiment del blog de l’ONG i el blog personal de la Belén Liñán que treballa a Vasai.


1 comentari:

Ferran ha dit...

D'una manera o d'una altra, milions de persones amb grans necessitats reben ajuda de milions d'altres persones. Mirat així, el món no és tan tremendo com moltes vegades sembla.